Edin Vučelj po drugi put prvak svjetskog kupa WAKO kickboxinga


U Budimpešti je od 18.-21. maja održan svjetski kup WAKO kickboxinga gdje je nastupilo blizu 3000 takmičara iz 38 država. Takmičari su imali priliku odmjeriti snage u svim WAKO disciplinama.
Na ovom takmičenju učešće je uzeo i osvajač bronzane medalje u disciplini light contact na Evropskom prvenstvu i naš najbolji seniorski kickboxer iz prošle godine Edin Vučelj koji je jos jednom dokazao da je jedan od najboljih u svijetu.

Naime, Edin je na ovom prestižnom takmičenju nastupio za slovenski fight club „Gepard“, za koji se takmiči već godinu i 5 mjeseci, i u disciplini kicklight do 84kg ovojio prvo mjesto. Na putu do zlatnog odličja Vučelj je pobijedio predstavnika Turske, Poljske i dva predstavnika Mađarske.

„ Nakon što sam se u februaru ove godine po prvi put takmičio u ovoj disciplini i osvojio zlatnu medalju na evropskom kupu u Karlovcu, a zatim i zlatnu medalju na „ Balkan open „ takmičenju u Tešnju ostao sam neporažen i na ovom svjetskom kupu gdje sam osvojio treću zlatnu medalju od tri nastupa u disciplini kicklight do 84kg. Nadam se da ću nastaviti ovakav niz i dalje, te da ću se sačuvati povreda i ostati u vrhunskoj formi do Svjetskog prvenstva koje će se održati isto u Budimpešti gdje bih trebao predstavljati reprezentaciju svoje domovine Bosne i Hercegovine, ukoliko dobijem poziv od kickboxing saveza BiH. Naredno takmičenje će također biti veliki ispit pred ovogodišnje Svjetsko prvenstvo, a to je svjetski kup „Bestfighter“ u Riminiju gdje sam prošle godine po prvi put osvojio svoj svjetski kup u disciplini light contact, te se nadam da ću odbraniti naslov „Bestfighter“ i tako nastaviti sa dobrom formom kako bih bio spreman za osvajanje najvećeg kickboxing prvenstva. Naravno, sve ovo neće biti moguće ukoliko ne budem imao financijsku podršku, te ovom prilikom pozivam sve nadležne institucije i sve koji su u mogućnosti da me financijski podrže na putu do prvaka svijeta. Ovom prilikom zahvalio bih se fight clubu Gepard iz Ljubljane i treneru kluba Sanelu Ljutiću koji mi omogućuju takmičenja na ovako velikim kickboxing događajima, a zatim i mojoj porodici i svima koji me podupiru. „ – rekao je Edin.

S obzirom da se u kickboxingu takmiči tek godinu i 5 mjeseci Edin Vučelj postiže zaista zavidne rezultate pobjeđujući najbolje borce svijeta te se nadamo da će takve rezultate nizati i u budućnosti i želimo mu puno sreće.