EDIN VUČELJ POZVAN U KICKBOXING REPREZENTACIJU BiH ZA SVJETSKO PRVENSTVO


Najuspješniji seniorski kickboxer za 2016-tu godinu u BiH, Bužimljanin Edin Vučelj, dobio je poziv ispred kickboxing saveza BiH za učešće na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Mađarskoj prijestolnici od 4. do 12. novembra ove godine. Edin je u reprezentaciju pozvan ispred TKD kluba „ Asim Bajrektarević – Hamza „ iz Bužima koji se, s obzirom da do sada Bužim nije imao klub u kickboxing savezu BiH, učlanio da bi Vučelj mogao predstavljati svoj grad Bužim na ovom velikom takmičenju, na čemu im je Vučelj, kako kaže, jako zahvalan.

„ Jako sam sretan i ponosan što svoj grad i svoju državu imam priliku predstavljati na najvećem kickboxing takmičenju na svijetu. Zahvaljujem se kickboxing savezu BiH na pozivu, te se nadam da ću uspjeti osvojiti medalju na WAKO Svjetskom prvenstvu i da ću opravdati poziv selektora KBSBiH kao što je to bilo i prošle godine kada sam na WAKO Evropskom prvenstvu osvojio bronzanu medalju. Najveća motivacija da odem u Budimpeštu i postanem svjetski šampion je to što je naredno Svjetsko prvenstvo 2019.godine u Sarajevu, te bih u svojoj domovini imao priliku braniti titulu najboljeg na svijetu. „ – izjavio je Vučelj.

Vučelj je u protekle dvije sedmice boravio u Republici Sloveniji kada je u Izoli bio na pripremama sa slovenskom kickboxing reprezentacijom, a nakon toga u Ljubljani na nastavku priprema u fight clubu „Gepard“, što govori o ozbiljnosti i ambicijama našeg borca na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Ako bi osvojio medalju na ovom najvećem kickboxing takmičenju na svijetu naš najuspješniji kickboxer bi se plasirao na sami vrh svjetske WAKO kickboxing ljestvice gdje sada zauzima 3.mjesto u svojoj disciplini, međutim, ne sumnjajući u spremnost i sposobnost našeg borca najveću prepreku, kao i obično prave financijska sredstva za troškove priprema i samog takmičenja.

Edin Vučelj je dosadašnjim rezultatima i uspjesima itekako dokazao da je favorit za osvajanje medalja na velikim takmičenjima, a njegovu biografiju i rezultate možete pogledati ispod.

 

S obzirom da njegov klub nije u mogućnosti financirati sve ove troškove, Vučelj je primoran sredstva tražiti sam.

Ovim putem kao ponosni medijski pokrovitelji našeg kickboxera pozivamo nadležne institucije da podrže našeg sportaša. Apelujemo na naše privrednike kao moguće sponzore da se jave preko našeg portala ili na Edinov facebook profil te se ponude za podršku, ali i sve ljude koji su u mogućnosti da podrže i pomognu odlazak Vučelja na svjetsko prvenstvo da to učine jer smo sigurni da je Vučelj jedan od najboljih ambasadora BiH u svijetu sporta.

Svoj dobrovoljni prilog možete uplatiti u Raiffeisen banci sa naznakom „ Financiranje svjetskog prvenstva“ na slijedeće brojeve:

Transakcijski račun: 1613000047822607

SWIFT CODE: RZBABA2S

IBAN CODE: BA391613000047822607

 

BIOGRAFIJA EDINA VUČELJA  I USPJESI U PROTEKLOJ GODINI:
Edin Vučelj rođen u Cazinu 21.06.1994. godine. Osnovnu školu završio u Bužimu, a potom boravi u Bihaću 4 godine gdje uporedo završava Elektrotehničku i Muzičku srednju školu. Sada boravi u Sarajevu gdje studira na završnoj godini prvog ciklusa studija Muzičke akademije.
Sportom se počinje baviti u ranoj dobi kada sa svojih 7 godina počinje da trenira ITF taekwon-do u taekwon-do klubu „Asim Bajrektarevic-Hamza“ iz Bužima.
2007. godine uspješno polaže za majstorsko zvanje I DAN, a samo dvije godine kasnije za II DAN.
Višestruki je međunarodni ali i državni kako juniorski tako i aktivni seniorski prvak u ITF taekwon-dou.
2016.godine počinje da se takmiči u WAKO kickboxingu i već iste godine postaje državni prvak u disciplini light contact u kategorijama -84kg i -89kg gdje je predstavljao cazinski KBV „Tigar“.
Početkom 2016.godine na poziv trenera slovenskog fight cluba „Gepard“ iz Ljubljane Edin postaje njihov član te tako dobija priliku da se takmiči na velikim takmičenjima širom Evrope i svijeta. Nekoliko mjeseci kasnije Edin osvaja „Bestfighter“ svjetski kup u Riminiju u Italiji i biva proglašen za najboljeg takmičara u svojoj disciplini.
U oktobru 2016.godine Vučelj je bio jedini predstavnik seniorske kickboxing reprezentacije Bosne i Hercegovine koji je donio medalju sa Evropskog prvenstva WAKO kickboxinga održanog u Mariboru u Sloveniji, a osvojio je bronzanu medalju.
Pored ovih takmičenja u toku 2016.godine Edin je osvojio jos nekoliko međunarodnih turnira kako u Taekwon-dou tako i u WAKO kickboxingu.
Na kraju 2016.godine Edin dobija niz priznanja sa svih državnih nivoa, a to su:
-Najuspješniji sportista općine Cazin za 2016.godinu,
-Najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji općine Bužim za 2016.godinu,
-Najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji Unsko-sanskog kantona za 2016.godinu,
-Najuspješniji seniorski kickboxer u Bosni i Hercegovini.
U februaru 2017.godine odlazi na Evropski kup WAKO kickboxinga u Hrvatskom gradu Karlovcu gdje u dvije discipline i tri kategorije ostvaruje maksimalan učinak, a to je:
-Pehar i zlatna medalja u disciplini kick-light -84kg,
-Pehar i zlatna medalja u disciplini light contact -84kg, i
-Zlatna medalja i pojas sa naslovom „Grand champion“ u apsolutnoj kategoriji +79 kg.
Dvije sedmice nakon WAKO Evropskog kupa u Karlovcu Vučelj osvaja zlatnu medalju na međunarodnom takmičenju ITF taekwond-doa u Rimu gdje je učestvovalo oko 500 takmičara iz 15 zemalja svijeta, a turnir je organizovao predsjednik ITF taekwon-do saveza Williem Jacob Bos.
Početkom maja mjeseca 2017.godine osvaja prvo mjesto u disciplini kicklight do 84kg na „Balkan open“ WAKO kickboxing takmičenju u Tešnju.
Na svjetskom kupu u Budimpešti održanom 18.-21. maja 2017.godine Vučelj nastavlja svoj niz i ostaje neporazen u disciplini kicklight do 84 kg i tako osvaja svoj drugi svjetski kup u 17-mjesečnoj kickboxing karijeri, pobjedivši predstavnike Poljske, Turske i dva predstavnika Mađarske.

buzimpress.ba