(FOTO) Počela izrada memoranduma na najatraktivnijoj stazi u regiji, cazinskoj Krajiškoj zmiji


Zahvaljujući entuzijazmu i naporima organizatora brdske trke Cazin, AMK „Extra-Sport“ iz Cazina i nesebičnoj potpori i pomoći glavnog pokrovitelja trke, Općine Cazin sa njenim načelnikom, mr.  Nerminom Ogreševićem, „Velika nagrada Cazin“ 2016. kao 17. brdska trka na najpopularnijoj stazi prvenstva CEZ, „Krajiškoj zmiji“, održat će se od 05. do 07. augusta 2016. godine.

Jedan od glavnih ciljeva utrke jeste da se doprinese razvoju bosansko-hercegovačkog autosporta, a uslovi za to su u Cazinu, na Krajiškoj zmiji, apsolutno idealni.

Uprkos visokim ljetnim temperaturama, ukrašavanje najatraktivnije staze u regiji je već počelo, a to ste mogli vidjeti i vi ako ste se kretali ovom dionicom puta. Pojedinci žive za ove dane, i izdvajaju puno od sebe kako bi sve bilo na vrhunskom nivou. Dio cjelokupne organizacije ranijih godina bio je i Jasmin Bajrić, koji je ovih dana počeo raditi memorandum trke na najpogodnijem dijelu staze. Iako visoke temperature i betonska podloga nisu baš najidealnije za rad, sigurni smo da će naš umjetnik izvući maksimum i da će ovogodišnji izgled staze biti besprijekoran.

Bajrića  su primijetili mnogi putnici pa su zastajali, pozdravljali ga te pružali riječima podršku.

Autor:M. Selimović/Cazin.NET