Heroji Petog korpusa su spriječili osvajanje Bihaća, a ne hrvatska ‘Oluja’ (VIDEO)


Povodom obilježavanja godišnjice hrvatske vojne akcije “Oluja”, ovih dana se širi teza da bi Bihać pao u ruke srpskog agresora da nije bilo spomenute vojne pobjede Hrvatske.

Da Hrvatska vojska nije pokrenula Oluju, Bihać bi pao u sličnim okolnostima kao i Srebrenica”, govore hrvatski političari i pišu hrvatski mediji.

Istina je da je hrvatska “Oluja” olakšala odbranu Bihaća i ostatka  Krajine, međutim upitno je  da li bi bez toga srpski agresor osvojio Bihać i ostale gradove.

Pristajanjem na ovakve teze svjesno se umanjuje uloga herojaPetog korpusa  u odbrani Bihaća i ostatka Krajine. Ne zaboravimo da su naši heroji tri godine vodili najteže bitke protiv srpskog agresora i domaćih izdajnika pod kontrolom ratnog zločinca Fikreta Abdića.

Danas se na interentu mogu pronaći brojna svjedočenja srpskih agresorskih vojnika koji govore o herojima Petog korpusa, koje su predvodili komandanti Atif Dudsaković i Izet Nanić.

Dakle, istina je samo jedna, a ona glasi: Heroji Petog korpusa su spriječili osvajanje Bihaća, a hrvatska “Oluja” je pomogla u tome, kao što je i držanje agersorskih vojnika u bihaćkom okruženju pomogla Hrvatskoj.

/usn.co.ba