Klub vijećnika ‘Za Bolji Bužim’: Ko o čemu ‘Drugi sprat o svemu’!


Odgovor na saopštenje neformalne grupe sa „Drugog sprata pošte“

Već nekoliko sedmica vascijeli Bužim i Krajina bruje o skandaloznom obijanju brave u kancelariji SDA Bužim. Provala u prostorije povjereništva SDA i uzurpacija pečata završni su dio sage koja traje već duže vrijeme. Prema provjerenim informacijama u stranci se desio politički „autopuč“. Kancelarija, ključ i pečat su oteti od vlastitih ljudi. Nakon ostavke povjerenika koji je spoznao svu destrukciju i brutalnost ljudi sa „drugog sprata“, na sceni je pokušaj ilegalnog rada grupacije koja je spremna na sve zarad održavanja u političkom životu. Stoga se malo ko ozbiljan danas, osim organa zakona i reda, bavi aktivnostima ove grupacije. Nakon što su izgubili stranački legalitet najprimjerenije ih je nazivati „grupacijom sa drugog sprata pošte“.

Kao najbolji i njima dobroznani način skretanja pažnje sa vlastitih problema koji ih tište, ova neformalna grupacija vidi u prebacivanju pažnje na drugu stranu, u optuživanjupolitičkih oponenata za nerealizirana višegodišnja obećanja, za finansijski kolaps u budžetu općine Bužim, za upošljavanje nesposobnih i neodgovornih pojedinaca koji su zasjeli na državna jasla i čiji nerad plaćaju svi građani.

Prvi na meti napada ove grupacije uvijek se nađu vijećnici kluba „Za bolji Bužim“. Oni su „navodno“ krivi za sve. Za izgubljene izbore, za osipanje kadrova i članstva, za problem vodosnabdijevanja, za decenijski haos i probleme koje su ovi iz naslova teksta, nažalost, ostavili u amanet brojnim sazivima načelnika i vijećnika.Valjda se prvo treba namjeriti na najjačeg. A kako? Pa dobro poznatim metodama. Politikantskom pisanijom, neutemeljenim optužbama, obmanom i manipulacijom građana. Pozivanjem na redukciju vode, zloupotrebom naugroženijih populacija, mladih, poljoprivrednika. Vještim prozivanjem na sve one probleme do kojih su sami svojom bezidejnom i nerazumnom politikom doveli u proteklim godinama.

Projekat druge faze izgradnje vodovoda „Pivnice“ kojeg ste mjesecima blokirali preko svog privatnog federalnog zastupnika će biti realiziran jer ne postoji politički uticaj kojim to možete blokirati

Na sve navedene optužbe ne želimo odgovarati, ali kad je u pitanju vodosnadbijevanje, i interes velikog broja građana naše općine, dobronamjerno ih želimo podsjetiti da su žučno negodovali i bili protiv projekata koje je Općinsko vijeće općine Bužim kandidiralo prema IFAD-u, a među njima i projekat izgradnje rezervoara Čardačište (Konjodor) u okviru druge faze izgradnje vodovoda „Pivnice“. Isto tako dobronamjerno ih obavještavamo da će ovaj projekat kojeg su mjesecima blokirali preko svog privatnog federalnog zastupnika, zajedno sa ostalim projektima će biti uz Božiju pomoć realiziran, jer isti više, hvala Bogu, nemaju politički uticaj da to blokiraju.

Bezrezervna podrška svemu što je dobro za građane bez obzira na njihove političke stavove

Klub vijećnika „Za bolji Bužim“ pokušava u tišini i bez velikog medijskog publiciteta raditi. Podsjećamo javnost da smo prije nekoliko mjeseci jasno prezentirali mjere za sanaciju stanja u JKP „KOMB“ Bužim, a koje se tiču i rješavanja problema vodosnabdijevanja sa izvorišta „Musići“. Mi smo djelima jasno pokazali da bezrezervno podržavamo sve ono što je dobro za sve građane bez obzira na njihov politički stav i po tom kursu nastavljamo svoj rad. Pozivamo sve dobronamjerne ljude da budemo partneri u zajedničkom naporu kojim iskreno želimo unaprijediti svaki segment našeg društva i iznalaziti rješenja za izazove koji su pred nama.

Klub vijećnika „Za Bolji Bužim“