Najbolji antivirusni programi za Windows 7


Iako Windows Defender nudi određenu zaštitu za Windows 7 računare, najbolje ga je koristiti kao privremenu liniju obrane, dok ne pronađete antivirusni softver koji će mnogo bolje obavljati ovaj posao. Najbolji način kako bi zaštitili sebe od zlonamjernih programa je da ažurirate vaš sistem kada zatraži i da kupite neki antivirusni softver koji štiti vaš računar 24/7.  Istraživanje otkrilo da su Kaspersky, Norton i Bitdefender najbolje opcije za Windows 7 antivirusnu zaštitu.

Kaspersky antivirus je prošao osobito dobro u nedavnim testovima koje je proveo AV-Test na Windows 7, sa savršenim rezultatima za zaštitu, performanse i upotrebljivost. Kaspersky je također jedan od najjednostavnijih programa za korištenje, a osim zaštite od skrivenih cyber prijetnji, učinkovit je u pomaganju da očistite već zaražen računar. Norton i Bitdefender su dosljedno postigli rezultate preko 98% kada su ispitivani na Windows 7. Drugi programi koji su bili dosljedni na Windows 7 su Avira Antivirus Pro i Avast antivirus.

Prikaz kvaliteta AV programa možete vidjeti na sljedećoj slici:

najbolji-antivirusi-za-windows-7-poslovni-korisnik

Kaspersky, Norton i Bitdefender štite protiv svih vrsta zlonamjernih programa, uključujući phishing, ransomware i crve. Svi ovi programi skeniraju također i elektroničku poštu, kao USB stikove. Svi oni nude dobru tehničku podršku bilo telefonom 24/7 ili chat-om. Dok malware kontinuirano postaje sve sofisticiraniji, a samim time i opasniji, važno je naglasiti da nabavkom dobrog antivirusnog softvera dobijate buduća ažuriranja, tako da će i vaša antivirusna zaštita biti približno jednaka u sofisticiranosti malware-a, i pomoći vam u borbi protiv zlonamjernih virusa.