Zaboravite na nedoumice: Izaberite frizuru prema obliku vašeg lica


Za dijamantni oblik lica treba birati frizure koje će malo smekšati izraženost jagodičnih kostiju. Pravougaonom obliku najbolje pristaje duga ravna kosa sa šiškama ili bob sa šiškama

Želite promijeniti frizuru, a ne znate kakav oblik pristaje vašem obliku lica? Donosimo vam savjete kako odabrati frizuru koja će vam pristajati.

Okruglo lice
Ako imate ovaj oblik, idealna frizura bit će ona koja će vam pomoći da lice malo vizuelno izdužite. Ne biste se trebali šišati kraće od brade. Idealne frizure za vas su duga ravna kosa, duge šiške ili dugi nisko svezani rep s puštenim dugim šiškama.

Ovalno lice 
Žene koje imaju ovaj oblik lica mogu uživati – gotovo da nema frizure koja im neće pristajati. No, kako bi najbolje istakle vrline svog lica, za njih će biti idealna srednja dužina kose, lagani valovi ili bob frizura.

Pravougaono lice
Ovo lice ima izražene kosti čeljusti i jagodice. Njemu će najbolje pristajati duga ravna kosa sa šiškama, lagani valovi na srednje dugoj kosi sa šiškama ili bob sa šiškama.

Srcoliki oblik lica 
Ovo lice podsjeća na srce ili slovo V. Definira ga jasno izražena brada, a najbolje će mu pristajati frizure koje će pažnju preusmjeriti na oči i jagodice. To su srednje duga kosa stepenasto podšišana, lagani valovi na srednje dugoj kosi i rep sa strane s dugim šiškama.

Dijamantni oblik lica
Ako imate ovaj oblik lica, idealno će vam stajati frizure koje će malo smekšati izraženost jagodičnih kostiju. To su srednje duga kosa prebačena na stranu, guste šiške na srednje dugoj valovitoj kosi i pixie stil frizure.

Kvadratno lice
Ovaj oblik lica je jako izražajan. Frizure koje lagano prelaze preko obraza malo će ublažiti četvrtasti izgled. Najbolje će pristajati slojevito ošišana kosa, duga kosa s kovrdžama i kratke šiške na stranu na dugoj ravnoj kosi.

 

Izvor:Faktor.ba