Naslovnica Bosna i Hercegovina Advokat Save Marinkovića najavio njegovu predaju čim izađe iz zatvora u Njemačkoj

Advokat Save Marinkovića najavio njegovu predaju čim izađe iz zatvora u Njemačkoj

70

Krajem prošlog mjeseca, podsjetimo, predao se i Aleksandar Macan, koji je takođe osumnjičen u ovom slučaju, a čiji je advokat Duško Tomić označio Marinkovića kao ubivu dvojice policajaca

Sava Marinković, koji je osumnjičen za ubistvo dvojice sarajevskih policajaca, trebao bi iduće sedmice biti pušten na slobodu u Njemačkoj i odmah nakog toga on namjerava da dođe u BiH, u Sarajevo, te da se stavi na raspolaganje pravosudnim organima.

Tvrdi to za “Nezavisne novine” Marinkovićev advokat Bojan Veselinović, koji dodaje da Marinković negira bilo kakvu povezanost sa ubistvom policajaca, te da mu nije jasno zašto su ranije date izjave onog sadržaja.

“Ja napominjem da svako ko je imao dodir sa predmetom, zna da dokazi govore da se događaj nije desio na način kako je to izneseno u medijima, te da je jedina svrha tih navoda usmjeravanje istrage u suprotnom pravcu”, rekao je Veselinović za “Nezavisne”.

S druge strane, Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrdila je da je ranije, na prijedlog Tužilaštva KS, Kantonalni sud u Sarajevu odredio jednomjesečni pritvor Marinkoviću i izdao naredbu za raspisivanjem međunarodne potjernice.

Krajem prošlog mjeseca, podsjetimo, predao se i Aleksandar Macan, koji je takođe osumnjičen u ovom slučaju, a čiji je advokat Duško Tomić označio Marinkovića kao ubicu dvojice policajaca.

Podsjetimo, u oktobru 2018. godine, u sarajevskom naselju Alipašino polje, grupa auto-mafijaša je pokušala ukrasti golf 6, te ubila sarajevske policajce Adisa Šehovića (43) i Davora Vujinovića (46).

Prethodni članakLjudi izloženi javnoj sramoti zbog nepoštivanja Covid mjera
Naredni članakUSK: BEZ USVOJENIH ODLUKA NEMA PLATE ZA 2000 ZDRAVSTVENIH RADNIKA