Naslovna USK Ajka Kolaković, majka Donne Ares: “Ne daj Bože nijednom roditelju da doživi takvu bol i tugu “

Ajka Kolaković, majka Donne Ares: “Ne daj Bože nijednom roditelju da doživi takvu bol i tugu “

Od admin
A+A-
Resetiraj

Ajka Kolaković doživjela je najtežu stvar koju može zamisliti jedan roditelj. Izgubila je dijete.
Danas se navršava šest godina od smrti pjevačice Donne Ares, rođene 1. januara 1977. kao Azra Kolaković.

Donnina majka u ispovijesti govori o svojoj rano preminuloj kćerki i uspomeni na nju, o najtežim danima svoga života i o tome šta je za nju duševna terapija.
Na početku razgovora Ajka nam kaže kako je došla iz Gospića, gdje je imala nastup na Turističkom sajmu s „Prijateljima s Une“.

– Ovo mi je sada duševna terapija, nastupam s njima i kao solista i kao član ansambla u horu – govori Ajka.
Rana zbog gubitka voljene kćerke nikada ne prestaje boljeti.

– U ovih šest tužnih godina sam prošla sve moguće psihičke faze… Jednostavno nema riječi da se opiše ta tuga i ne daj Bože nijednom roditelju da doživi takvu bol i tugu – kaže nam majka nikad prežaljene pjevačice iz Bihaća.
Govori da je nju spasila promjena sredine.

– Bila sam dvije i po godine u Švicarskoj i to mi je djelimično pomoglo. Promjena sredine, novi ljudi, šetnje, parkovi, šume, mir, tišina, obilazak mnogih gradovi… Ali to je samo dio tzv. terapije, jer izgledaš kao normalna, a „podijeljena“ si ličnost, izgledaš normalno, a nisi normalan – iskrena je Ajka.
Kaže da je prošla sve moguće faze tuge.

– S usponima i padovima… Nekada se osjećam kao da stojim na rubu litice i samo neko treba prstom da me gurne u ponor… Potom osjećaj da si na dnu i da se malo dižeš… To se desilo tek prošle godine. Počela sam biti takoreći normalna psihički. Mada sam se pred ljudima znala nositi sa svojom tugom. Plakala sam puno, ali ne pred svakim, jer ima ljudi koji vole da patiš… Nekako sam se nosila s tim… Ja znam kako – kaže nam Ajka Kolaković.
Ponosni smo što smo imali Donnu
– Šest je tužnih godina, najtužnijih. Ali, i pored bola i praznine, ostatak moje porodice i ja smo ponosni što smo imali Donnu i s ponosom i dostojanstvom čuvamo uspomenu na nju i njeno djelo.Fanovi iz cijelog svijeta stalno šalju neke videe, jave se, upute koju toplu riječ – govori Ajka.

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE