Naslovna BiH Ambasada SAD: Dodikove prijetnje otcjepljenjem su opasne zablude

Ambasada SAD: Dodikove prijetnje otcjepljenjem su opasne zablude

Od admin
A+A-
Resetiraj

– Separatistička retorika Milorada Dodika i prijetnje otcjepljenjem od Bosne i Hercegovine su antidejtonske i opasne, ne samo po stabilnost i sigurnost Bosne i Hercegovine, već i po stabilnost i sigurnost cijelog regiona Zapadnog Balkana. Ovakve izjave kao i njegove antidejtonske akcije i pokušaji podrivanja države Bosne i Hercegovine su upravo razlog zašto je gospodin Dodik pod sankcijama SAD-a, navode.

Dodaju sa prema Ustavu Bosne i Hercegovine ne postoji pravo da se entitet ili bilo koja druga poddržavna jedinica otcijepi.

– Zablude gospodina Dodika opasno su skretanje od mirne, demokratske i prosperitetne budućnosti koju građani Bosne i Hercegovine, uključujući i one koji žive u Republici Srpskoj, žele i zaslužuju. Sjedinjene Države su uvijek podržavale i podržavat će teritorijalni integritet, suverenitet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine, navode iz Ambasade SAD.

Podsjetimo, Dodik je za hrvatski Nacional rekao da za otcjepljenje ima podršku 10-15 zemalja.

(Vijesti.ba)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE