Naslovna USK Američki ambasador stigao u Bihać

Američki ambasador stigao u Bihać

Od admin
A+A-
Resetiraj

Kako je najavljeno, u toku je  susret američkog  ambasadora u BIH sa vodećim ljudima Kantona i Grada  Bihaća.  Prisustvovat će i otvaranju kancelarije Ureda za borbu protiv korupcije u USK.
Podsjetimo, Sjedinjene Američke Države su u petak uvele sankcije sinu i kćerki Milorada Dodika, Igoru i Gorici, a na listi su se našle i četiri kompanije u njihovom porodičnom vlasništvu.

Pripadnici ove mreže, među kojima su Dodikova punoljetna djeca, omogućavaju nastavak Dodikovog korumpiranog djelovanja u bosanskohercegovačkom entitetu RS, što mu omogućava da izvlači javna sredstva iz RS s ciljem sopstvenog bogaćenja i bogaćenja njegove porodice na račun građana BiH i funkcionalnih vlasti u zemlji”kaže se u odluci Ureda za kontrolu imovine stranaca  Ministarstva finansija SAD .
Ranije je američki ambasador u BIH Michael Murphy u  medijskom javnom nastupu za TV FACE najavio nove sankcije svima onima  koji prate politiku Milorada Dodika koji je označen kao neko ko razara Dejtonski mirovni sporazum.

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE