Naslovna BiH Amidžić najavio: Država na privremenom finansiranju?

Amidžić najavio: Država na privremenom finansiranju?

Od admin
A+A-
Resetiraj

– Kao što sam ranije govorio, mi imamo deficit na prihodovnoj strani od 37 miliona KM, i sada sa mojim timom pravim računicu i planove, kako bismo obezbijedili nesmetano funkcionisanje institucija s jedne strane, i uštede i racionalan pristup s druge strane – rekao je Amidžić.

Dodao je da mu je u ovom momentu jasno da nijedan budžetski korisnik neće biti do kraja zadovoljan iznosom sredstava koji će biti predložen u budžetu, ali da je činjenica da drugačije ne može, jer je postojeći okvir prilično ograničen, a potrebe institucija nisu manje, već naprotiv, iz godine u godinu su sve veći zahtjevi.

– Moj plan je da do kraja novembra Vijeće ministara razmatra prijedlog budžeta i tada će nam biti jasno da li postoji šansa da se budžet usvoji, odosno, da li ima političke saglasnosti o tome. Ukoliko budžet ne dobije podršku od Vijeća ministara, jasno je da ćemo narednu godinu započeti privremenim finansiranjem – izjavio je Amidžić, saopćeno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

(Vijesti.ba/FENA)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE