Naslovna Sport Amna Osmanagić sa partnerom Tarikom Sorgučem predstavljat će BiH na SP

Amna Osmanagić sa partnerom Tarikom Sorgučem predstavljat će BiH na SP

Od admin
A+A-
Resetiraj

Među njima je i talentovana 17-ogodišnja Amna Osmanagić, stipendistica Općine Stari Grad Sarajevo koja se već osam godina uspješno bavi plesom. Amna je prvenstveno odlična učenica koja je zahvaljujući svom vrhunskom prosjeku 5,0 kao i brojnim nagradama i priznanjima među kojima je i ono za perspektivnog sportistu Kantona Sarajevo, od prošle godine stipendistica Općine Stari Grad Sarajevo u kategoriji izrazito nadarenih učenika i studenata.

Ova mlada djevojka rođena je i odrasla u mahalama Starog Grada, na Alifakovcu i oduvijek je pokazivala talenat za ples, ali i muziku, pa je tako uspješno završila i Osnovnu muzičku školu “Mladen Pozajić”, instrument violina i proglašena ponosom generacije škole.

Amna je učenica je II razreda Druge gimnazije u Sarajevu, a uporedo sa školovanjem uspješno se bavi plesom i članica je Sportsko-plesnog kluba “Bolero”. Osvajala je brojna prva mjesta na međunarodnim turnirima u latino i standard plesovima koji su se održavali u našoj zemlji i regiji gdje je nastupala i kao solo izvođač, a kasnije u paru sa Tarikom Sorgučem. U posljednjih pet godina osvojila je prva mjesta na međunarodnim takmičenjima u Brčkom, Sarajevu, Derventi, Zenici, dok je prošle godine na međunarodnom takmičenju u Srbiji, bila druga.

Na državnom prvenstvu u latino-američkim plesovima održanom u martu 2023. godine u Brčkom, Amna i Tarik izborili su plasman za odlazak na Svjetsko prvenstvo u kategoriji “U 21” koje će se održati u Brnu – Republika Češka 07. i 08. oktobra, 2023. godine. Njih dvoje su jedan od dva plesna para iz Bosne i Hercegovine koji će predstavljati svoju zemlju na WDSF World Championship – Brno.

“Želja nam je da na najbolji način predstavimo sebe, naš plesni klub ‘Bolero’ i svoju dragu Bosnu i Hercegovinu. Na takmičenju će učestvovati 72 para. Iz naše zemlje učestvuju dva para, a takmiče se i plesači iz Slovenije, Hrvatske, Estonije, Italije, Ukrajine, Gruzije, Portugala, Španije, Njemačke, Austrije, Kine i drugih zemalja,” ispričala je Amna.

“Tarik i ja ćemo se predstaviti sa pet latino plesova: samba, cha-cha-cha, rumba, paso doble i jive. Nadamo se fer i korektnom takmičenju, a učešće na ovakvom međunarodnom takmičenju za nas je, prije svega, velika čast i odgovornost,” kazala je Amna.

Za Amnu i njenog plesnog partnera Tarika ples nije samo zabava ili hobi, već stil života, a u Brnu će zaplesati punog srca i iskrene želje da se predstave u najboljem svjetlu. Nadamo se da će ostvariti uspjeh i steći nezaboravna sjećanja koja će im pokazati da je sav njihov trud i odricanje bio vrijedan uspjeha.

(Vijesti.ba)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE