Naslovnica Sport Ancelotti osvojio 21 trofej, ali mora ponovo polagati trenerski ispit

Ancelotti osvojio 21 trofej, ali mora ponovo polagati trenerski ispit

44

Ancelotti je u karijeri trenirao Milan, Chelsea, PSG, Real Madrid i Bayern

Carlo Ancelotti je jedan od najuspješnijih trenera u historiji klupskog nogometa i trenutni trener Real Madrida, ali UEFA nema milosti. Italijanski stručnjak mora polagati trenerski ispit ako želi nastaviti obavljati svoj posao. Naime, Ancelottijeva trenerska licenca istekla je 31. dexembra prošle godine i mora je obnoviti.

Prema pisanju italijanske Corriere dello Sport, UEFA je 62-godišnjem Ancelottiju poslala pismo upozorenja u kojem je naglasila kako će morati odraditi ispit da bi dobio zeleno svjetlo i produženje trenerske licence koja mu je nužna za nastavak rada u Real Madridu.

Ancelotti je u karijeri trenirao Milan, Chelsea, PSG, Real Madrid i Bayern, s kojima je osvojio ukupno 21 trofej. Među tim trofejima su tri Lige prvaka, svaka od liga Petice, a prošlog mjeseca osvojio je posljednji trofej, španski superkup s Real Madridom.

Španski nogometni savez javio se UEFA-i nakon što je Ancelotti dobio poziv za ispit kako bi joj sugerirao da je testiranje Carla Ancelottija nakon više od 1200 utakmica u nogometu – pomalo blesava ideja. Odgovor UEFA-e se još čeka.

Autor: Index.hr

Prethodni članakPrevrnuo se brod koji je krijumčario ljude, traje potraga za 39 osoba
Naredni članakStoltenberg: NATO će ove sedmice odgovoriti na prijedloge Rusije