Naslovnica Bosna i Hercegovina Ann Wagner: Dodik bezobzirno potpiruje podjele i krizu u BiH

Ann Wagner: Dodik bezobzirno potpiruje podjele i krizu u BiH

72

Istakla je i sankcionisanje Dodika, “opunomoćenika” ruskog predsjednika Vladimira Putina, šalje važnu poruku

Ann Wagner, članica američkog Kongresa iz države Missouri oglasila se na Twitteru te upozorila sankcionisanog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika da administracija SAD-a neće dalje tolerisati njegove secesionističke težnje.

“Dodik bezobzirno potpiruje podjele i krizu u Bosni, prijeteći urušavanju onoga što je urađeno u godinama mira i ozdravljenja”, napisala je ona.

Istakla je i sankcionisanje Dodika, “opunomoćenika” ruskog predsjednika Vladimira Putina, šalje važnu poruku da SAD neće dopustiti akcije koje ugrožavaju budućnost Bosne i Hercegovine kao jedinstvene, multietničke države.

“Dosljedno sam vršila pritisak da se uvedu sankcije protiv Dodika i nadam se da će administracija biti čvrsta u tome da ga smatra odgovornim za njegove brojne provokacije”, napisala je ona na svom Twitter nalogu.

Dodik is recklessly fueling division & crisis in Bosnia, threatening years of peace & healing. The sanctioning of Dodik, a proxy of Russian Pres Putin, sends an important message that the US won't tolerate actions that endanger Bosnia’s future as a unified, multiethnic state.

— Ann Wagner (@RepAnnWagner) January 7, 2022

Prethodni članakMladi se iseljavaju iz BiH, a političari profitiraju na podjelama
Naredni članakI nakon 45 godina rada svakog trećeg zaposlenog u Njemačkoj čeka “preniska” penzija