Naslovnica Svijet Anonymousi hakirali web Kremlja i ruskih televizija i puštaju ukrajinske pjesme

Anonymousi hakirali web Kremlja i ruskih televizija i puštaju ukrajinske pjesme

44

Neke hakerske zajednice objavile su cyber rat Rusiji zbog njenog napada na Ukrajinu

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopćio je da je web-stranica ruskog Predsjedništva bila konstantna meta cyber napada.

“Napadi se izvode stalno. Web-stranica se često zamrzava”, rekao je Peskov.

Neke hakerske zajednice objavile su cyber rat Rusiji zbog njenog napada na Ukrajinu.

Russia may be using bombs to drop on innocent people, but Anonymous uses lasers to kill Russian government websites. https://t.co/Vzhkmxbuhu

— Anonymous (@YourAnonNews) February 26, 2022

Pozivajući hakere širom svijeta da ciljaju Rusiju na društvenim mrežama, zajednica je objavila da su mnoge državne stranice nedostupne, uključujući i web-stranicu Kremlja.

Anonymous has ongoing operations to keep .ru government websites offline, and to push information to the Russian people so they can be free of Putin's state censorship machine.We also have ongoing operations to keep the Ukrainian people online as best we can.

— Anonymous (@YourAnonNews) February 26, 2022

“Rusi koriste bombe da ubijaju nedužne ljude, ali Anonymousi koriste lasere da ubiju stranice ruske vlade”, objavili su Anonymousi na Twitteru dijeleći objavu da je potvrđen pad stranica Kremlja, Dume i Ministarstva odbrane.

Putin's puppet, Chechen dictator Kadyrov has made the decision to deploy Chechen forces in #Ukraine.#Anonymous has taken down the website of the Chechen Republic | https://t.co/m4ZooVgYCG | #OpRussia #OpKremlin #FreeUkraine #StandWithUkriane #FckPutin pic.twitter.com/c2UszZBgoZ

— Anonymous TV 🌐 (@YourAnonTV) February 26, 2022

Ukrajinska telekom agencija objavila je da je više od šest stranica ruske vlade srušeno te da su hakirani ruski TV kanali i da se na njima puštaju ukrajinske pjesme.

“Anonymousi konstantno rade na tome da web stranice ruske vlade i ruskih medija ostanu van mreže kako bi se ruski narod oslobodio Putinovog stroja za cenzuru. Također, radimo na tome da ukrajinski narod online dobiva što više informacija”, napisali su na Twitteru Anonymousi.

Podsjetimo, Anonymousi su prekjučer objavili da kreću u cyber rat protiv ruske vlade. Jučer su hakirali web ruskog Ministarstva obrane i objavili njegovu bazu podataka.

Prethodni članakNa granici između EU i Ukrajine: Kolona duga nekoliko kilometara, u njoj uglavnom žene i djeca
Naredni članakJoš nekoliko kišnih dana pred nama, evo kada se očekuje sunčano vrijeme