Naslovnica Bosna i Hercegovina Anonymousi objavili cyber rat Rusiji

Anonymousi objavili cyber rat Rusiji

175

Mi kao kolektiv želimo samo mir u svijetu. Želimo budućnost za cijelo čovječanstvo

Poznata hakerska grupa Anonymous objavila je cyber rat Rusiji tvrdeći da je onesposobila nekoliko ruskih vladinih internet stranica te medijsku internet stranicu Russia Today, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Profili na društvenim mrežama koji navodno predstavljaju hakersku grupu Anonymous navode da je grupa “zvanično u cyber ratu protiv ruske vlade” te da je dosad oborila nekoliko internet stranica kao odgovor na ruski napad na Ukrajinu, piše Bussines Insider.

“Želimo da ruski narod shvati da znamo da im je teško govoriti protiv svog diktatora zbog straha od odmazde. Mi kao kolektiv želimo samo mir u svijetu. Želimo budućnost za cijelo čovječanstvo. Dakle, naši ljudi diljem svijeta obaraju vaše internetske provajdere i shvatite da je to u potpunosti usmjereno na postupke ruske vlade i Putina. Stavite se u kožu Ukrajinaca koji su bombardirani upravo sada. Zajedno možemo promijeniti svijet, možemo se suprotstaviti svemu. Vrijeme je da ruski narod ustane i kaže “ne” ratu Vladimira Putina”, objavili su.

Internet stranice ruske vlade, Kremlja, Dume, ministarstva odbrane i RT-a su pod cyber napadima, neke od njih usporavaju, dok su druge ugašene, a neke su se vratile.

#Anonymous is currently involved in operations against the Russian Federation. Our operations are targeting the Russian government. There is an inevitability that the private sector will most likely be affected too. While this account cannot claim to speak for the whole (con)

— Anonymous (@YourAnonNews) February 24, 2022

Prethodni članakSrušio se ruski transportni avion kod granice s Ukrajinom
Naredni članakRuska vojska zauzela aerodrom u blizini Kijeva