Naslovnica Sport Australski mediji: Đokovića će deportirati iz zemlje

Australski mediji: Đokovića će deportirati iz zemlje

106

Australski ministar zdravstva Greg Hunt potvrdio je da Đoković nije mogao potkrijepiti svoje izuzeće od vakcinisanja i bit će deportiran

Prema svemu sudeći čini se da je Novaku Đokoviću odbijen ulazak u Australiju, te će se morati napustiti zemlju. Novinar Paul Sakkal kaže kako je odbijen Đokovićev zahtjev za dobivanje vize, što je odluka na koju će se njegovi advokati žaliti. Đoković navodno nije pokazao dovoljno dokaza za njegovo medicinsko izuzeće.

Breaking: Novak Djokovic's visa has been cancelled. He's been told to leave the country today, two sources confirmed to @theage. His Lawyers are in the process of appealing. He's not demonstrated to Border Force sufficient evidence for his exemption https://t.co/TM5BF0Gu80

— Paul Sakkal (@paulsakkal) January 5, 2022

Australski ministar zdravstva Greg Hunt potvrdio je da Đoković nije mogao potkrijepiti svoje izuzeće od vakcinisanja i bit će deportiran.

Greg Hunt, Australia's health minister, confirms Djokovic has failed to provide ‘appropriate standards of proof’ to enter the country and that he will be sent home.

— Oliver Brown (@oliverbrown_tel) January 5, 2022

Australski mediji pišu da će Đokovićevi advokati uložiti žalbu sudu savezne države Viktorije, no teško da će se išta promijeniti.

Srpski teniser nije primio vakcinu protiv koronavirusa i prema tome ne bi trebao moći ući u Australiju i zaigrati na prvom Grand Slamu sezone. Ipak, dobio je medicinsko izuzeće, no u njegovom su timu krivo popunili formular za vizu te je zadržan na aerodromu gdje ga se ispitivalo o razlozima izuzeća.

Prethodni članakDie Welt: Zapadni Balkan se mora učiniti težištem njemačke vanjske politike
Naredni članakU KS nema više Moderna vakcina, građanima na raspolaganju Pfizer i Sinopharm