Naslovnica Sport Australski premijer: Đoković ide prvim avionom kući ako nema valjane dokaze za...

Australski premijer: Đoković ide prvim avionom kući ako nema valjane dokaze za izuzeće od vakcinacije

84

On je to izjavio nakon što se je sastao s predstavnicima australskih država s kojima je raspravljao o rekordnim brojevima zaraženih covidom-19

Australski premijer Scott Morrison izjavio je u srijedu da će prvi teniser svijeta Novak Đoković morati dokazati da je ljekarsko izuzeće od vakcinacije protiv koronavirusa koje je dobio autentično ili će ga prvim avionom poslati kući.

“Čekamo njegovu prezentaciju i dokaze koje je pružio. Ako nema dovoljno dokaza prema njemu ćemo se odnositi kao prema bilo kome drugome, odnosno prvim avionom bit će poslan kući. Neće biti nikakvih posebnih pravila za Đokovića”, kazao je premijer Scott Morrison.

On je to izjavio nakon što se je sastao s predstavnicima australskih država s kojima je raspravljao o rekordnim brojevima zaraženih covidom-19.

Prije toga Teniski savez Australije i vlada države Victorije objavili su da Đoković nije imao nikakav poseban tretman da bi dobio liječničko izuzeće od vakcinacije protiv koronavirusa, koje je obavezno sa sve koji će nastupiti na Australian Openu. Dužnosnici su rekli da je Đoković bio jedan od rijetkih, od njih 26, koji su zatražili izuzeće i dobili ga.

Direktor Teniskog saveza Australije Craig Tiley rekao je da je proces dobivanja medicinskog izuzeća odrađen u dvije faze i da su ga proveli nezavisni eksperti, te da su svi zahtjevi za izuzeće morali ispuniti uslove koja je postavila Australska savjetodavna grupa za imunizaciju.

Prethodni članakGrađani UAE od 10. januara neće moći izaći iz zemlje ako nisu vakcinisani
Naredni članakU Italiji potvrđena 144.243 nova slučaja zaraze koronavirusom