Naslovna Sport Bh. odbojkašicu umjesto odbojke u Izraelu dočekalo ratno stanje

Bh. odbojkašicu umjesto odbojke u Izraelu dočekalo ratno stanje

Od admin
A+A-
Resetiraj
Mjesec dana iz bajke pretvorio se u četiri dana košmara. Sirene, raketni napadi, sakrivanje u podrum, strah šta će biti dalje. Sve je, kaže, nakon sedmog oktobra palo u drugi plan.

“Do te subote zaista je sve bilo kao iz bajke. Imali smo treninge, šetali smo po gradu. Nije bilo nikakvih naznaka da će se tako nešto desiti. Ujutro 7. oktobra se začula prva sirena u Tel Avivu. To je bilo oko sedam časova”, priča Nikolina, koja kaže da se u tom trenutku nalazila u stanu sa još dvije djevojke, iz Srbije i SAD.
“Sve vrijeme bile smo u stanu i nismo smjele da izađemo nigdje, ne samo zbog raketnih napada, već i zbog terorista koji su napadali civile. Jedino kada se oglasi sirena, otrčimo u podrum, gdje se nalazila posebna prostorija za takve slučajeve, gdje je bilo najbezbjednije mjesto. Odmah nas je zvao i trener, pa su nas uputili šta dalje da radimo”, dodaje ona i kaže da su se sirene u Tel Avivu prvog dana oglasile čak šest puta.
“Nikada nisam osjetila tako nešto. Čule su se eksplozije, vika, iako je Tel Aviv udaljen od tih ratnih dejstava, nije bila razlika. Jedna bomba je pala na oko 800 metara od nas. Nije bilo nimalo prijatno, najblaže rečeno”, navodi Nikolina i dodaje da je sve vrijeme bila u kontaktu sa roditeljima iz Gacka, te svojim prijateljima i da je cilj bio da što prije napusti državu. Za pomoć se, kaže, obratila Ambasadi BiH u Izraelu, koji su joj pomogli pri evakuaciji iz Tel Aviva.
“Stupila sam u kontakt sa gospodinom Duškom Kovačevićem, tako da mi je on pomogao u svemu tome. On je kontaktirao Ambasadu Srbije i ja sam bez ikakvih problema evakuisana sa državljanima Srbije. Bila sam jedina državljanka BiH tamo. Zaista im zahvaljujem svima što su pomogli”, navela je ona.
Nikolina je u utorak uveče avionom “Air Serbije” sletjela u Beograd, a u rodno Gacko, kaže, trebalo bi da se vrati u naredna dva-tri dana. Priznaje da su joj osjećanja još uvijek pomiješana.
“Sada je sve u redu. Osjećam se kao da sam već kod kuće, iskrena da budem. Čim smo sletjeli, sve je bilo drugačije. Lakše se diše”, ističe Nikolina, poručujući:
“Nadam se da će se sve dobro završiti.”
O situaciji u Izraelu za medije je govorio i ambasador BiH u toj državi Duško Kovačević. Poručio je da Ambasada nema informacija da je neko od građana BiH stradao ili povrijeđen u ratu Hamasa i Izraela.
“Ambasada je imala nekoliko poziva građana BiH i obavijestila ih da u ovom trenutku niko iz regiona Balkana ne organizuje evakuacione letove i da jedino ostaje opcija komercijalnih letova”, rekao je on, te dodao da je jedan sportista iz BiH (misleći na Nikolinu Buhu) otputovao redovnim letom “Air Serbije”.
“S tim sportistom smo bili stalno u kontaktu. Za jednu našu državljanku, koja nam se javila kasno sinoć (utorak), uspjeli smo obezbijediti i smještaj, ali je ona u međuvremenu uspjela da napusti Izrael”, kazao je Kovačević, prenose Nezavisne novine.

(Vijesti.ba)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE