Naslovna BiH Bihać će dobiti moderno inkluzivno igralište za djecu

Bihać će dobiti moderno inkluzivno igralište za djecu

Od admin
A+A-
Resetiraj

Grad Bihać realizuje ovaj projekat uz podršku IPSIA BiH zajedno s JU Zavod za prostorno uređenje Bihać, JU Medicinska škola Bihać i Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a.


– Cilj projekta je stvaranje zdravijeg društva u kojem svako dijete ima sigurno okruženje za igru i razvoj. Ministarstvo je podržalo projekt u vrijednosti od 25.000 KM i nadamo se da će sredstva biti dovoljna za završetak projekta – kazao je stručni savjetnik u Ministarstvu obrazovanja USK-a Asmir Felić.

Dizajn igrališta prilagođen je i za djecu sa poteškoćama u razvoju. Vrijednost projekta je 95.000,00 KM.

-IPSIA je sa projektima u Unsko-sanskom kantonu prisutna od 1997. godine. Nešto smo uradili a nešto radimo. Ovaj projekt koji se zove ‘Brat’ finansira Vlada Italije preko Ministarstva vanjskih poslova Italije i uključuje određene aktivnosti za migrante koji se nalaze ovdje u Bihaću, a dio i za lokalno stanovništvo – istakao je Daniele Socciarelli iz IPSIA BiH.

(Vijesti.ba/FENA)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE