Naslovna USK Bihać: Odloženo disciplinsko pripremno ročište protiv kantonalnog tužioca Amira Midžića

Bihać: Odloženo disciplinsko pripremno ročište protiv kantonalnog tužioca Amira Midžića

Od admin
A+A-
Resetiraj

Pripremno ročište koje se trebalo održati pred Prvostepenom disciplinskom komisijom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća u predmetu protiv tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona Amira Midžića odgođeno je na neodređeno vrijeme dok Komisija ne zaprimi prijedlog sporazuma.
Na početku ročišta zamjenik glavnog disciplinskog tužioca Mirza Hadžiomerović je predložio da se odloži ročište s obzirom da je razgovarao s tužiocem Midžićem i da su postigli saglasnost u pogledu sklapanja sporazuma, čiji prijedlog bi Komisiji bio dostavljen u narednim danima.

Prvostepena komisija je donijela odluku da odloži ovo ročište na neodređeno vrijeme, te da će o daljnjim koracima stranke u postupku biti obaviještene nakon što komisija zaprimi prijedlog sporazuma.
Iako disciplinska tužba nije pročitana na ovom ročištu, na samom početku je rečeno da se radi o disciplinskom prekršaju “neizvršavanje zakonom propisanog uputstva nadređenog tužioca, osim ako bi izvršavanje takvog uputstva značilo kršenje zakona”.

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE