Naslovnica Unsko-sanski kanton BIHAĆ: ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O PROBLEMIMA LOKALNIH ZAJEDNICA I PROJEKTNIM RJEŠENJIMA

BIHAĆ: ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O PROBLEMIMA LOKALNIH ZAJEDNICA I PROJEKTNIM RJEŠENJIMA

73

– Na održanoj javnoj raspravi predstavnici mjesnih zajednica imali su priliku i mogućnost iskazati potrebe svoje lokalne zajednice kada su u pitanju prioriteti…
BIHAĆ, 11. januara – Predstavnici bihaćkih mjesnih zajednica i udruženja, te pojedini gradski vijećnici, odazvali su se danas zakazanoj javnoj raspravi kako bi izlobirali da u Budžet Grada Bihaća uđu njihovi projekti, odnosno projekti kojim bi se riješili određeni problemi građani. Većina prijedloga ticala se izgradnje ili obnovljanja cestovne infrastrukture, javne rasvjete, vodovodne mreže, odnosno problema koji već duži niz godina opterećuju građane pojedinih bihiaćkih naselja i sela.
Jedan od prijedloga je bio i da se bihaćka gradska otoka uredi, s obzirom na to da je Bihać grad koji turistima treba ponuditi lijepo i ugodno mjesto boravka. Traženo je i poduzimanje građevinskog zahvata s ciljem rješenja isticanja fekalnih voda iz postrojenje u naselju Velhovo, u dijelu koji graniči sa naseljem Pokoj. Na tom dijelu prema tvrdnjama predsjednika pokojske mjesne zajednice ističu fekalije, a svega pedesetak metara niže nalazi se plaža.
Više detalja donosimo u večerašnjem TV Dnevniku…

Izvor: RTV USK

Prethodni članakAung San Suu Kyi još jednom osuđena, ovaj put na četiri godine zatvora
Naredni članakU Hrvatskoj na snagu stupile nove mjere, evo šta se promijenilo