Naslovnica Unsko-sanski kanton BIHAĆ: PARTNERSTVO U HUMANOSTI PREMA GRAĐANIMA REGIONALNOG ODBORA MERHAMETA

BIHAĆ: PARTNERSTVO U HUMANOSTI PREMA GRAĐANIMA REGIONALNOG ODBORA MERHAMETA

26

– Regionalni odbor „Merhamet“ Bihać, u saradnji sa centralnim odborom u Sarajevu, partnerskom humanitarnom organizacijom „Helping hand“ te Bosansko-kanadskim udruženjem, obezbijedio je ukupno sedam tona humanitarne pomoći za korisnike širom USK. Ovih dana pomoć je distribuirana u Bosanskom Petrovcu, Ključu i Cazinu, a danas su paketi sa širokom paletom prehrambenih i higijenskih potrepština dijeljeni u Bihaću…
BIHAĆ, 20. aprila – U Bihaću je ovu pomoć, pored redovnog obroka iz javne kuhinje „Imaret“, danas primilo stotinu i pedeset od ukupno 260 korisnika. Ostalima će ona biti dostavljena na kućnu adresu, u ruralnim odnosno veoma udaljenim dijelovima Bihaća. Većini je ovo postao jedini način svakodnevne egzistencije.
Pored redovnih aktivnosti pomoći, Regionalni odbor ‘Merhamet’ Bihać, tokom Ramazana, tradicionalno provodi i akciju „Iftar“, kako bi se on pripremio i distribuirao, i postačima u stanju socijalne potrebe. Odazivom građana izuzetno su zadovoljni. Zahvalni su i donatorima, koji su pored paketa pomoći, za pripremu iftara izdvojili dodatnih 2.800,00 maraka.

Izvor: RTV USK

Nisvet Jusić
Prethodni članakSpašeni nakon dva dana u moru kod Malezije
Naredni članakVučić ponovo o Dodiku, Bošnjacima i “paralelama” između RS-a i Kosova