Naslovnica Svijet Bijela kuća se oglasila nakon nove Putinove prijetnje: Sve je to već...

Bijela kuća se oglasila nakon nove Putinove prijetnje: Sve je to već viđeno

42

Podsjećamo, ruski predsjednik Putin u nedjelju je naredio prebacivanje “snaga za odvraćanje” u poseban režim na borbene gotovosti, navodeći “agresivne izjave” čelnika NATO-a protiv Rusije

Putinove nuklearne prijetnje tipične su za agresora Kremlja, koji izmišlja nepostojeće prijetnje kako bi opravdao svoj napad, a SAD će mu se suprotstaviti.

Ovako je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki komentirala nedjeljnu izjavu ruskog predsjednika Vladimira Putina o sposobnosti Rusije da koristi nuklearno oružje.

“Ovo je zaista obrazac ponašanja koji smo vidjeli od predsjednika Putina tokom ovog sukoba – on predstavlja prijetnje koje ne postoje da bi opravdao daljnju agresiju”, rekla je Psaki u intervjuu za ABC News.

Sve je to već viđeno, naglasila je.

Međutim, rekla je kako Rusiji nikada nije prijetio NATO ili Ukrajina.

“Ovo je sve karakteristično za ponašanje predsjednika Putina i mi ćemo se tome suprotstaviti”, rekla je glasnogovornica Bijele kuće.

Psaki je također istaknula da Washington nastavlja razmatrati uvođenje sankcija ruskom energetskom sektoru. Međutim, njihovo uvođenje prvo mora osigurati da učinak energetskih sankcija protiv Rusije ima minimalan učinak na globalno energetsko tržište.

BREAKING: Jen Psaki just said that we need to reduce our reliance on foreign oil, but doesn’t want to increase American gas and oil production pic.twitter.com/QNXx2drbMy

— Jack Posobiec 🇺🇸 (@JackPosobiec) February 27, 2022

Podsjećamo, ruski predsjednik Putin u nedjelju je naredio prebacivanje “snaga za odvraćanje” u poseban režim na borbene gotovosti, navodeći “agresivne izjave” čelnika NATO-a protiv Rusije.

Prethodni članakNjemački mediji: Vučić hoda po žici dok i Putin i Zapad traže lojalnost
Naredni članakSabina Ćudić na Samitu evropskih liberala: Nema neutralnih – Vučiću, ili EU ili Rusija