Naslovnica Unsko-sanski kanton BIŠĆANKA ARIJEL KURTAGIĆ OVOGODIŠNJA DOBITNICA NAGRADE ‘RAVNOPRAVNO-RAZLIČITI’

BIŠĆANKA ARIJEL KURTAGIĆ OVOGODIŠNJA DOBITNICA NAGRADE ‘RAVNOPRAVNO-RAZLIČITI’

84

– Organizacija amputiraca UDAS iz Republike Srpske prošle godine ustanovila je nagradu “Ravnoprano-različiti“ s ciljem promovisanja lideri i liderka s invaliditetom i podizanja svjesnosti o osobama s invaliditetom kao jednoj od najozbiljnije marginalizovanih skupina.
Ova mlada studentica Međunarodnih odnosa nije dopustila da je njen invaliditet omete u postizanju svakodnevnih i velikih uspjeha.
Sve je to odlučilo da baš ona ove godine dobije nagradu za lidere sa invaliditetom u BIH pod nazivom “Ravnopravno-različiti“. 
Priznanje “Ravnopravno-različiti” promovira lidere i liderke sa invaliditetom i podiže svjesnost o osobama sa invaliditetom kao jednoj od najozbiljnije marginalizovanih skupina čiji se talenti i potencijali nedovoljno koriste a doprinos u razvoju zajednice često ignoriše. Priznanje je prvi puta dodijeljeno2020. godine u okviru projekta „Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana“, koji je finansirala Evropska unija.
Organizacija amputiraca “UDAS” nastavlja sa dodjelom priznanja i nakon završetka pomenutog projekta, smatrajući ga dobrom praksom u promociji postignuća i doprinosa osoba sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini.


Izvor: RTV USK

Prethodni članakHALITOVIĆ: STATUSOM GRADA LAKŠE DO SREDSTAVA IZ EU FONDOVA
Naredni članakPROMOCIJA DOMAĆIH PROIZVODA I KUĆNE RADOSTI U CAZINU