Naslovnica Sport Blinken: Brzi, teški i jedinstveni odgovor Rusiji ukoliko napadne Ukrajinu

Blinken: Brzi, teški i jedinstveni odgovor Rusiji ukoliko napadne Ukrajinu

67

On je opisao današnje razgovore s Lavrovom, koji su imali za cilj da ublaže napetosti otkako je Rusija počela gomilati vojnike u blizini ukrajinske granice, kao iskrene i korisne

Američki državni sekretar Antony Blinken izjavio je nakon razgovora s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom da će se Moskva suočiti s “brzim, teškim i jedinstvenim odgovorom” ukoliko napadne Ukrajinu.

Blinken je kazao nakon razgovora u Ženevi da je Washington pristao da preda pisane komentare Rusiji nakon što je Moskva zatražila sigurnosne garancije, uključujući i obećanje da se Ukrajina nikada neće pridružiti NATO-u.

On je opisao današnje razgovore s Lavrovom, koji su imali za cilj da ublaže napetosti otkako je Rusija počela gomilati vojnike u blizini ukrajinske granice, kao iskrene i korisne.

– Bili smo jasni, ukoliko bilo kakve ruske vojne snage pređu preko ukrajinske granice, to je nova invazija. Na nju će biti odgovoreno brzim, teškim i jedinstvenim odgovorom Sjedinjenih Država i naših partnera i saveznika – izjavio je šef američke diplomatije, prenosi Reuters

Prethodni članakPozder: Gradnja terminala za kerozin uznemirila građane Dobrinje
Naredni članakIzetbegović: Na sastanak s Erdoganom i Vučićem će Predsjedništvo BiH