Naslovnica Magazin Bogat “Novogodišnji ulični festival Sarajevo”

Bogat “Novogodišnji ulični festival Sarajevo”

77

U okviru novogodišnje manifestacije, ispred Gradske tržnice Markale bit će upriličeni nastupi domaćih bendova i muzičara, performera, i drugi sadržaji koji će upotpuniti prazničnu atmosferu u gradu

Novogodišnji ulični festival Sarajevo bit će održan danas i sutra, u organizaciji Kantona Sarajevo i Općine Centar.

U okviru novogodišnje manifestacije, ispred Gradske tržnice Markale bit će upriličeni nastupi domaćih bendova i muzičara, performera, i drugi sadržaji koji će upotpuniti prazničnu atmosferu u gradu.

Ulicom Ferhadija, ispred Gradske tržnice, šetat će se Djeda Mrazovi i dijeliti slatkiše, te mađioničari i maskote koji će zabavljati prolaznike i posjetitelje.

Na lokalitetu ispred Gradske tržnice, danas u 12 sati nastupit će “Sarajevo drum orchestra”, kao i “Superar” dječiji hor. Planiran je i Mini disco za najmlađe, dok će u 17 sati nastupiti grupa “Karne“.

U subotu, 1. januara 2022. godine nastupit će Almas Smajlović, Dino Đihić, te Sara i Đuro, a u nedjelju, posljednjeg dana uličnog festivala, u 12.00 sati, program će otvoriti mažoretkinje iz Busovače.

Istoga dana, na bini ispred Gradske tržnice, bit će upriličeni performansi zanatlija, Visual POI Spectacle-žongliranje led rekvizitima, a nastupit će i bendovi “Anchy &The Moondogs”, “Muki i Emi”, te “Rok škola Sarajevo”, najavljeno je iz Službe za ptorokol i press KS.

Autor: Fena

Prethodni članakViše od 2.000 zaraženih koronavirusom u BiH, 19 smrtnih ishoda
Naredni članakOtac nestalog mladića: Trenirao je vaterpolo, ne dolazi u obzir da bi pao u rijeku