Naslovna BiH Bojan Bošnjak: Sarajevo mora biti čišće

Bojan Bošnjak: Sarajevo mora biti čišće

Od admin
A+A-
Resetiraj
Na početku svog mandata Bošnjak kaže: “Svako ministarstvo, pa tako i Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS prvenstveno moramo vratiti građanima – i to u svakom smislu. Sve oblasti koje obuhvata ovo Ministarstvo ne smiju više nikada biti predmet politikantstva s bilo čije strane. Svijet svakim danom sve više napreduje a građani Kantona u kojem je glavni grad naše domovine zaslužuje samo i jedino najbolje.”

Razmišljajući o novim izazovima koje nosi ova odgovorna pozicija dodao je:
“Prigradske opštine moramo više integrisati centru države i na taj način potvrditi da su nam svi podjednako vrijedni i važni. Svjetske metropole su upravo takvim pristupom pravljene, svugdje na planeti.
– Moji nulti prioriteti u radu su transparentnost, stalna dostupnost, otvoreni dijalog i neizmjerno odgovoran pristup zbog čega sam uvjeren da će ova nova Vlada uspjeti sva preduzeća iz nadležnosti Ministarstva staviti u pravu funkciju građana. Puno posla je pred nama. Ne bojimo se uhvatiti u koštac s izazovima, pa i problemima koji čekaju. Veliki broj projekata je u pripremi i idejnoj fazi. Sarajevo mora biti čišće, moramo nastaviti projekte koji će unaprijediti kvalitet vazduha – što je složen i dugoročan zadatak. Takođe, radit ćemo i na proširenju obuhvata zaštićenih prirodnih područja u KS. Mnoge stvari su na čekanju zbog nedostatka političke volje i administrativnih prepreka. Glavni grad i ovaj Kanton imaju kapacitete za snažniji zamah i puno brže napredovanje. Na nama je da sve to što jače usmjerimo i olakšamo.”

(Vijesti.ba)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE