Naslovnica Svijet Bolsonaro je bivši, izborni sud odbacio je njegov zahtjev da poništi glasove

Bolsonaro je bivši, izborni sud odbacio je njegov zahtjev da poništi glasove

8

Analizu zahtjeva sud je uslovio podnošenjem dopunjenog izvještaja koje uključuje rezultate iz prvog izbornog kruga, koji su održani 2. oktobra, u kojem je stranka osvojila više mjesta u oba kongresna doma nego bilo koja druga, te je odredio rok od 24 sata, javlja AFP

Sudac Višeg izbornog suda u Brazilu Alexandre de Moraes odbio je u srijedu zahtjev predsjednika Jaira Bolsonara i njegove političke stranke da se poništi većina elektronskih glasačkih listića, što bi poništilo izbore koji su održani 30. oktobra.

Analizu zahtjeva sud je uslovio podnošenjem dopunjenog izvještaja koje uključuje rezultate iz prvog izbornog kruga, koji su održani 2. oktobra, u kojem je stranka osvojila više mjesta u oba kongresna doma nego bilo koja druga, te je odredio rok od 24 sata, javlja AFP.

Međutim ranije u srijedu, predsjednik stranke Valdemar Costa i advokat Marcelo de Bessa održali su konferenciju za novinare i rekli da neće biti dopunjenog izvještaja.

– Potpuno neosnovan i nezakonit zahtjev tužitelja je dokazan, kako odbijanjem dodavanja prvobitnog zahtjeva tako i potpunim nedostatkom bilo kakvih dokaza o nepravilnostima i postojanjem potpuno lažnog iznošenja činjenica – napisao je de Moraes u svojoj odluci nekoliko sati kasnije.

Također je naredio obustavu vladinih sredstava za koaliciju Liberalne stranke dok se ne plati kazna od 4,3 miliona dolara za parnicu u lošoj vjeri.

Autor: Fena

Prethodni članakNa bh. cestama rano jutros ugašen je još jedan mladi život
Naredni članakObjavljen snimak: Ispred ugostitetljskog objekta pretučen policajac