Naslovnica Svijet Bosanka Nermina snimila užas koji je smrtonosni tornado ostavio u Kentakiju: Molite...

Bosanka Nermina snimila užas koji je smrtonosni tornado ostavio u Kentakiju: Molite se za nas

74

Među žrtvama tornada su i četvoro porijeklom iz BiH, a svoju ispovijest je na TikToku podijelila i Bosanka Nermina koja se od nepogode sktivala u skloništu

Na udaru serije tornada koji su ove sedmice u američkoj saveznoj državi Kentaki odnijeli 74 života našli su se i mnogi ljudi porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Među žrtvama tornada su i četvoro porijeklom iz BiH, a svoju ispovijest je na TikToku podijelila i Bosanka Nermina koja se od nepogode sktivala u skloništu.

Ona je nakon nepogode snimila gomilu ruševina koja je nekada bila njena kuća.

– Ljudi, bio je opasan tornado. Izgleda da smo izgubili kuću. Oba sprata su uništena. Molite se za nas – rekla je na snimku, dodajući da je poslije nepogode bila uplašena i u šoku. Taj video se nalazi na ovom LINKU.

Nermina je podijelila i video snimke koje je snimila prije tornada, kada su tek dobili instrukcije da se sklone i kada još nije znala kakva će ih nesreća pogoditi. Taj snimak možete pogledati na ovom LINKU.

– Evo pada led. Zvali su nas da nam kažu da je na 15 milja od nas – kazala je.

U tornadu je stradalo sedam osoba iz BiH, od toga četvoro djece. U pitanju su djeca dvojice braće koja su živjela kuća do kuće, a stradala je i supruga jednog od njih.

Njihovi preživjeli rođaci rekli su da je previše teško govoriti o tome.

Autor: Blic.rs

Prethodni članakNEUTROŠENA SREDSTVA MINISTARSTVA PRIVREDE PREUSMJERENA ZA PROMOCIJU TURISTIČKIH POTENCIJALA
Naredni članakOdgođena utakmica Eurolige Fenerbahče – Real Madrid