Naslovnica Svijet Branko se utopio pokušavajući da spasi kćerku koju su odnijeli valovi

Branko se utopio pokušavajući da spasi kćerku koju su odnijeli valovi

49

Porodica i prijatelji su se putem društvenih mreža oprostili od oca koji je svoj život dao za život svoje kćerke

Branko Radulović (49) utopio se u Adelaideu u Australiji, pokušavajući da spasi svoju šestogodišnju kćerku, koju su valovi odnijeli daleko od obale.

Očevici kažu da se djevojčica nalazila u čamcu na napuhavanje, kada su je talasi odnijeli od obale, a da je Branko obučen uletio u vodu kako bi je spasio.

Majkl Naper (70) igrao se sa svojim unucima na plaži, kada je vidio čovjeka koji je ušao u vodu kako bi spasio svoju kćerku.

“Potrčao sam da ga stignem. Prije nego što sam uspio da dođem do njega, djevojčica je skočila iz čamca u njegovo naručje. Pokušavao je da je spasi u dubokoj vodi”, rekao je i dodao da je jak vjetar potom otpuhao gumeni čamac, a da je on uspio da djevojčicu stavi na dasku za plivanje.

Ipak, do Branka nije uspio da stigne na vrijeme.

“Kada sam uspio da dođem do njega, već je bio pod vodom. Potom je njegovo tijelo isplivalo i to je bio moment kada sam ga uhvatio za pantalone i okrenuo ga tako da mu lice bude iznad vode”, dodao je.

Branko je bio bez svijesti kada su kćerka i on, uz pomoć posjetilaca na plaži izvučeni iz vode.

“Mislim da sam ranije mogao da stignem do njih i žao mi je što nisam”, rekao je Majkl.

Porodica i prijatelji su se putem društvenih mreža oprostili od oca koji je svoj život dao za život svoje kćerke. Branko je kćerku opisivao kao svoju princezu.

“Umro je herojskom smrću, spasavajući svoju Laru iz mora”, “Šokirani smo, ali znamo koliko je volio svoju omiljenu djevojčicu i da ne postoji nešto što ne bi uradio za nju”, “Dao si život za nju i time pokazao za šta si živio”, samo su neke od poruka ljudi bliskih Branku.

“Boreći se za život njemu najvažnije osobe na cijelom svetu, pokazao je da je prava, požrtvovana ljubav, ljubav do smrti. Svi smo ga znali kao čovjeka posvećenog porodici. Uvijek je bio spreman da odgovori na svaki poziv i da pomogne bilo kome kome je pomoć potrebna, u bilo koje vrijeme”, rekao je za 9 News sveštenik crkve Sveti Sava Strahinja Janjić.

Prethodni članakUjedinjeni sportisti u humanoj misiji
Naredni članakPolicajac Čegar o snimku na kojem tuče mladića: Šta je to sada problem?