Naslovnica Bosna i Hercegovina Britanska zdravstvena služba pod velikim opterećenjem zbog omikrona

Britanska zdravstvena služba pod velikim opterećenjem zbog omikrona

73

Bolnice u regiji Greater Manchester saopćile su da će pauzirati neke nehitne operacije usred sve većeg uticaja COVID-19 i odsustva radnika

Rastuće infekcije koronavirusom opterećuju zdravstveni sistem Ujedinjenog Kraljevstva, prenosi Anadolu Agency (AA).

Premijer Boris Johnson je u utorak rekao da zemlja ima “šansu da izbjegne” porast infekcija uzrokovan omikron varijantom bez nametanja strogih mjera izolacije.

On bi u srijedu poslijepodne trebao odgovarati na pitanja u Parlamentu i dati izjavu o COVID-19.

Potvrđene nove infekcije širom Ujedinjenog Kraljevstva u utorak su skočile na rekordnih 218.274, 15 posto više od prethodnog maksimuma postavljenog 31. decembra.

Međutim, nedosljedno izvještavanje tokom perioda praznika možda je uzrok za ovako veliki broj zaraženih.

Bolnice u regiji Greater Manchester saopćile su da će pauzirati neke nehitne operacije usred sve većeg uticaja COVID-19 i odsustva radnika.

“Trenutno su pod ekstremnim pritiskom sa omikron varijantom, sa brojem pozitivnih slučajeva i povećanjem hospitalizacija, a u ovom trenutku u (zimskom) vremenu kada inače imaju veći pritisak i broj hospitaliziranih”, kazala je Gillian Keegan, ministrica u britanskom Ministarstvu zdravstva.

Daily Telegraph je u srijedu objavio da britanska vlada razmatra ublažavanje procedura testiranja kako bi omogućila ljudima koji su bili pozitivni da se brže vrate na posao.

Prethodni članakBrazilski predsjednik Bolsonaro otpušten iz bolnice
Naredni članakTokom nereda u Kazahstanu osmero ubijeno, više od 300 ranjenih