Naslovnica Bosna i Hercegovina Brnabić: Srbija neće oduzimati imovinu ruskim firmama

Brnabić: Srbija neće oduzimati imovinu ruskim firmama

44

Brnabić se nada da će diplomatija ipak pobijediti i da ovakva situacija neće dugo trajati, te da će ruske firme moći nesmetano raditi u Srbiji

Srbijanska premijerka Ana Brnabić kazala je danas da Srbija neće ništa oduzimati ruskim firmama u toj zemlji te da će se voditi ekonomskim i načelima međunarodnog prava te poštovati privatno vlasništvo i imovinu.

“Naša pozicija je jasna i principijelna i mi ćemo je braniti, a to je da priznajemo i poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine i smatramo veoma pogrešnim njegovo kršenje. Ali i da nije u našem vitalnom interesu uvoditi sankcije ruskim pojedincima i tvrtkama i branit ćemo tu poziciju”, istaknula je Brnabiću u Kineskom kulturnom centru u Beogradu gdje je otvorila Komoru kineskih kompanija.

Brnabić se nada da će diplomatija ipak pobijediti i da ovakva situacija neće dugo trajati, te da će ruske firme moći nesmetano raditi u Srbiji.

“Nećemo nikada ništa oduzimati i nacionalizirati i vodit ćemo se osnovnim ekonomskim načelima i principima i poštovanjem privatnog vlasništva i imovine i načelima međunarodnog javnog prava”, poručila je premijerka Brnabić.

Odgovarajući na novinarski upit kontaktira li se s nekima o humanitarnoj pomoći Ukrajini, Brnabić je kazala da će se Vlada Srbije na današnjoj sjednici raspravljati o humanitarnoj pomoći Ukrajini i da će javnost s tim biti upoznata, prenosi Radiotelevizija Srbije.

Autor: Fena

Prethodni članakVijeće Evrope: Rusija mora odmah zaustaviti ubijanje i patnju ljudi u Ukrajini
Naredni članakBBC: Ko su Putinovi najbliži saradnici?