Naslovna Bužim Bužimljani uz svog gaziju Safeta Isakovića (VIDEO)

Bužimljani uz svog gaziju Safeta Isakovića (VIDEO)

Od admin
A+A-
Resetiraj

Predstavnici vlasti i boračka udruženja održali  su press konferenciju povodom presude Vrhovnog  suda Federacije BiH, gdje je nepravosnažno  osuđen na 4 godine zatvora  Safet Isaković, bivši komandant interventno diverzantskog voda “Gazije” u sastavu 505. bužimske brigade 5. korpusa Armije RBiH.  Ova presuda donesena je nakon  višegodišnjeg procesa i dvije oslobađajuće  od strane Kantonalnog suda u Bihaću, kada Tužilaštvo nije moglo dokazati tvrdnju da je Isaković ubio zarobljenog vojnika VRS-a.
Došlo je ovo u vrijeme najvećih političkih previranja u našoj zemlji i podjele državnih funkcija. U Bužimu su ogorčeni ovakvim postupcima sudskih organa, ali i pasivnošću kako vlasti tako i boračkih organizacija.
Tvrde da je 505. viteška brigada, trn u oku mnogima, te da je dugi niz godina na udaru onih, koji bi željeli da dokažu, kako je u Bosni i Hercegovini bio građanski rat. To dokazuju i progoni pripadnika ove najčasnije brigade, na čijem čelu je bio, čak među neprijateljima poštovan, komandant Izet Nanić.

Detalje sa press  konferencije možete pogledati ispod:

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE