Naslovnica Bosna i Hercegovina Čampara ne može konkurisati za predsjednika Suda BiH, Debevecova prijava prihvaćena

Čampara ne može konkurisati za predsjednika Suda BiH, Debevecova prijava prihvaćena

8

Istovremeno, podsjećaju da je spomenutim odredbama propisano je da se za poziciju predsjednika Suda BiH može prijaviti samo kandidat koji je sudija tog suda

VSTVBiH o konkursnoj proceduri za predsjednika Suda BiH – Verifikovana prijava Ranka DebevecaKljučne riječi: VSTVBIH,SUD BIH,KONKURSNA PROCEDURA

Na konkurs za izbor predsjednika Suda Bosne i Hercegovine prijavila su se dva kandidata i to Ranko Debevec, aktuelni predsjednik kome mandat ističe polovinom ovog mjeseca, i Dubravko Čampara, tužitelj Tužiteljstva BiH, potvrđeno je Feni u Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću BiH (VSTVBiH).

– Prijava Ranka Debeveca je potpuna i verifikovana od nadležnog podvijeća za predlaganje kandidata za imenovanje na nivou Bosne i Hercegovine, dok je prijava Dubravka Čampare odbačena u smislu odredaba člana 23. stav 2. Zakona o VSTV-u BiH i člana 36. a u vezi sa odredbama člana 35. stav 8. Poslovnika VSTV-a BiH, o čemu je tužitelj Čampara obaviješten – navode iz VSTV-a.

Istovremeno, podsjećaju da je spomenutim odredbama propisano je da se za poziciju predsjednika Suda BiH može prijaviti samo kandidat koji je sudija tog suda.

– Shodno činjenici da Dubravko Čampara trenutno obavlja dužnost tužitelja Tužiteljstva BiH, njegova prijava je odbačena – navode iz VSTV-a BiH.

Prethodni članakVon der Leyen: Saradnja EU sa Zapadnim Balkanom dobila novi zamah
Naredni članakHitno istražiti slučaj verbalnog napada na ekipu BN televizije