Naslovnica Unsko-sanski kanton Cazin: Pokretanje trećeg djela projektnih aktivnosti (VIDEO)

Cazin: Pokretanje trećeg djela projektnih aktivnosti (VIDEO)

17

Unaprijeđenje i poboljšanje kvaliteta života i zdravlja ugroženih kategorija boračke populacije kao Solidarno razumjevanje za socijalno statusno nerješene i nezaposlene borce-branitelje sa područja Bosanske Krajine za sve kategorija mlađe od 57 godina starosti koji pripadaju ministarstvu za pitanje boraca Unsko-sanskog kantona.

Kako su rješeni borci branitelji kroz egzistencijani borački dodatak starosne dobi iznad 57 godina starosti na Federalnom nivou ministarstva boraca FBiH. Ovog puta tražimo da po članu 9. istog Federalnog boračkog Zakona u kojem je naglašeno solidarno rješavanja boračkog socijalnog dodataka za sve kategorija boraca mlađih od 57 godina starosti koji će svoje pravo ostvarivati na kantonalnim nivoima Vlasti u našem slučaju što je Unsko-sanski kanton.

Cilj projekta je:

2.) Resocijalizacija do smanjenja suicida kroz borački socijalni dodatak za svu kategoriju boraca-branitelja mlađih od 57 godina života sa područja Bosanske Krajine.

Cilj trećeg djela projakta je Boračko-Braniteljski socijalni dodatak

A očekivani rezultati bi bili; Solidarno razumjevanje za socijalno statusno nerješene i ne zaposlene borce-branitelje sa područja Bosanske Krajine ili USK svih kategorija mlađih od 57 godina života

Prethodni članakLijep gest : ‘Pokrio’ troškove akcije darivanja krvi u Cazinu
Naredni članakCAZIN: Prva fabrika u Poslovnoj zoni Ratkovac počela je s radom