Naslovnica Bosna i Hercegovina Čestitka povodom Dana državnosti BiH-dopredsjedavajući Skupštine USK Nisvet Jusić

Čestitka povodom Dana državnosti BiH-dopredsjedavajući Skupštine USK Nisvet Jusić

21

Poštovani Bosanci i Hercegovci, građani države Bosne i Hercegovine, dragi prijatelji,

  1. novembar obilježavamo kao praznik države Bosne i Hercegovine. Na taj dan 1943. godine na zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu usvojena je Rezolucija ZAVNOBIH-a u kojoj je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana ravnopravnost svih naroda i građana, te ravnopravnost Bosne i Hercegovine unutar SFRJ, sa historijskim granicama koje datiraju još iz vremena srednjovjekovne Bosne.

Institucije Unsko-sanskog kantona, poštujući svoju ustavnu poziciju,  dostojanstveno obilježavaju ovaj događaj, a mi, ovdje prisutni predstavnici Skupštine i Vlade USK, sa ponosom u srcu potvrđujemo stavove izrečene prije 79 godina kojima potvrđujemo da je država BiH naš primarni politički cilj.

Ustrajat ćemo u ponavljanju istine i borbi za ideale u koje vjerujemo, a naš najvažniji ideal je država Bosna i Hercegovina. Nikada nećemo odustati, ne zbog inata, već zbog činjenice da je ona dio našeg bića. Naši sugrađani širom BiH i dijaspore osjećaju isto. Sve razlike koje imamo (političke, regionalne itd) nestaju jer je ona, naša domovina, ono najvažnije što nas identificira i povezuje.

Stoga njen rođendan (Dan državnosti) treba da nam bude podsjetnik na sve hrabre, plemenite ljude koji su je kroz historiju branili, voljeli i čuvali. Što su izazovi teži naša odlučnost mora biti snažnija, a mi ustrajniji.

Poštovane građanke i  građani Unsko-sanskog kantona u ime izabranih zastupnica i zastupnika u Skupštini USK čestitam Vam Dan državnosti Bosne i Hercegovine!

Uz sjećanje na događaje iz naše zajedničke prošlosti, umjesto obećanja o boljem sutra pozivam sve nas  da radimo zajedno za bolje danas.

Hvala Vam!

Zamjenik predsjedavajućeg Skupštine USK                                                                              Nisvet Jusić

Prethodni članakSanja Lekić priznala da poslovno sarađuje s Cerićem, trebali su podijeliti 150.000 eura
Naredni članakTužilaštvo odbacilo prijave protiv Borisa Dežulovića zbog teksta “J… vas Vukovar”