Naslovnica Bosna i Hercegovina CIK usvojio izvještaje o izborima za Dom naroda FBiH iz Kantona Sarajevo...

CIK usvojio izvještaje o izborima za Dom naroda FBiH iz Kantona Sarajevo i Kantona 10

20

Rezultate posrednih izbora iz Kantona Sarajevo i Kantona 10 za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, Centralna izborna komisija BiH će utvrditi nakon provedenog žrijebanja

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine je danas na 91. sjednici razmatrala i usvojila izvještaje o provedenim posrednim izborima za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz Kantona Sarajevo i Kantona 10.

Kako je saopćeno iz CIK-a, zbog identičnih količnika izvršit će se žrijebanje i to za dodjelu drugog mandata iz reda Ostalih iz Kantona Sarajevo žrijebat će se tri kandidatske liste, a za dodjelu jednog mandata iz reda bošnjačkog naroda iz Kantona 10 žrijebat će se dvije kandidatske liste.

Imajući u vidu da Skupština Kantona 10 nema izabranih zastupnika iz reda Ostalih, popuna jednog mandata vršit će se u skladu sa članom 10.16 Izbornog zakona BiH.

Rezultate posrednih izbora iz Kantona Sarajevo i Kantona 10 za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, Centralna izborna komisija BiH će utvrditi nakon provedenog žrijebanja.

Prethodni članakDonesene preporuke za poboljšanje rada koordinacionih tijela za evropske integracije BiH
Naredni članakPodignuta optužnica protiv osam osoba: Prijeti im i kazna doživotnog zatvora