Naslovnica Bosna i Hercegovina Čović čestitao Božić, većinom govorio o promjenama Izbornog zakona

Čović čestitao Božić, većinom govorio o promjenama Izbornog zakona

82

Čović je kazao kako je prethodnu godinu obilježila pandemija i u našoj zemlji nikad izraženija politička kriza koja se manifestirala kroz nefunkcionisanje izvršne i zakonodavne vlasti

Dragan Čović, lider HDZ-a i HNS-a BiH, videoporukom čestitao je današnji blagdan Božić.

Većinu božićne čestitke lider HDZ-a iskoristio je da govori i o promjenama Izbornog zakona. U video poruci objavljenoj na Youtube kanalu “Radio televizije Herceg-Bosne” Čović je potpisan kao predsjednik Hrvatskog narodnog sabora, a ne kao predsjednik HDZ-a BiH.

“Dolazak ovog za sve nas radosnog dana donosi toplinu bliskosti i zajedništva te nas okuplja u vjeri u našeg spasitelja”, kazao je Čović na početku.

Čović je kazao kako je prethodnu godinu obilježila pandemija i u našoj zemlji nikad izraženija politička kriza koja se manifestirala kroz nefunkcionisanje izvršne i zakonodavne vlasti.

“Ovaj zastoj je posebno opteretio nas Hrvate kao najmalobrojniji konstitutivni narod. Ohrabreni našom vjerom i sjedinjeni u različitosti suočavamo se sa mnogobrojnim životnim izazovima i kušnjama. Ipak, duboko vjerujemo kako ćemo iz ovog iskustva izaći ujedinjeni oko zajedničkih vrijednosti na kojima moramo ustrajati za dobro svakog čovjeka, obitelji i domovine”, naveo je Čović.

Kazao je kako u vremenu koje je ispred nas očekuje završne razgovore vezane za izmjene Izbornog zakona, kako bi, kako je kazao ostvarili punu jednakopravnost.

“Jednako tako potrebno je ostvariti preduvjete za rješavanje i ostalih nagomilanih problema koji su produbili nerazumjevanje odnosa tri konstitutivna naroda. Vrlo je važno da politički osiguravamo ustavom osigurano pravo da možemo birati svoje predstavnike u kolektivnim tijelima vlasti. Sada više nego ikad važno je pokazati naše zajedništvo koje zagoravamo tri desetljeća”, poručio je Čović.

Prethodni članakOralni sprej je najefikasniji način unošenja vitamina D u organizam
Naredni članakOd danas su u EU na snazi ​​pravila o zaštiti zviždača