Naslovnica Bosna i Hercegovina Crna Gora: Postignut dogovor, Lekić mandatar

Crna Gora: Postignut dogovor, Lekić mandatar

11

Lider NOVE je priopćio da će Lekić uložiti ne male napore da se dođe do koalicijskog sporazuma, koji će precizirati sve ono što želi parlamentarna većina

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić nakon sastanka većine od avgusta 2020. kazao je kako je postignut dogovor da Miodrag Lekić bude predložen za mandatara.

Mandić je nakon sastanka priopćio kako su stranke stare parlamentarne većine dogovorile da formiraju novu vladu, javlja RTCG.

“41 zastupnik ima samo jednog kandidata za mandatara to je Miodrag Lekić. Svi smo mu danas dali podršku i svi smo se dogovorili da obavijestimo i predsjednika Crne Gore, za što koristimo i ovu priliku da da mandat Lekiću. Ako ima nekih nesporazuma i ako neko procjenjuje da je danas zadnji dan mi očekujemo da do ponoći budemo obaviješteni kako je novi mandatar Lekić”, kazao je Mandić.

Lider NOVE je priopćio da će Lekić uložiti ne male napore da se dođe do koalicijskog sporazuma, koji će precizirati sve ono što želi parlamentarna većina.

“I da se dogovorimo o svemu onome što znači preuzimanje odgovornosti”, kazao je Mandić i dodao kako je sada najvažnije da do ponoći dobijemo novog mandatara.

Funkcioner DF-a Milan Knežević kazao je da tijekom dana očekuju da Lekić bude predložen za mandatara, a o tome će tijekom dana obavijestiti i predsjednika države.

Inače, danas istječe rok do kojeg bi predsjednik Crne Gore Milo Đukanović trebao predložiti mandatara za sastav vlade.

Podsjećamo, sastanak je počeo oko 11 sati, nakon skoro sat i pol vremena pregovora dana je stanka, kako bi predstavnici Građanskog pokreta URA razmotrili ponudu za dogovor stare većine.

Predstavnici parlamentarne većine do sad su se sastajali više puta kako bi postigli dogovor o izboru mandatara i rukovodstva Skupštine.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić i Zoran Mikić, dok su na sastanku u ime Demokrata Zdenka Popović, Dragan Krapović i Danilo Šaranović.

Na sastanku u Skupštini Crne Gore bili su i lideri Socijalističke narodne partije (SNP), Ujedinjene i Prave Crne Gore, Civisa, Demosa te Radničke partije.

Prethodni članakTakmičarka u “Milijunašu” otkrila tajnu emisije: “Nisam ovo smjela reći”
Naredni članakMladi obilježavaju Međunarodni dan mira, razgovarajući o miru koji žele graditi u Bosni i Hercegovini