Naslovnica Svijet Crna Gora se pridružila sankcijama protiv Rusije

Crna Gora se pridružila sankcijama protiv Rusije

46

Glavni štab Vojske Crne Gore je najavio da će Ukrajini donirati određene količine zaštitne opreme, prvenstveno zaštitnih prsluka i balističkih kaciga

Crnogorsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je u srijedu da se ta zemlja pridružila sankcijama koje je Europska unija usvojila protiv Rusije, nakon njenog napada na Ukrajinu.

Pridružujući se u potpunosti restriktivnim mjerama, gospodarskim i individualnim sankcijama Crna Gora je nastavila politiku stopostotne usaglašenosti s vanjskom politikom EU, navode iz crnogorskog MVP-a.

Istodobno, glavni štab Vojske Crne Gore je najavio da će Ukrajini donirati određene količine zaštitne opreme, prvenstveno zaštitnih prsluka i balističkih kaciga, dok je ministarstvo financija odredilo 50.000 eura pomoći vladi u Kijevu. Također, Crveni krst Crne Gore otvorio je posebno telefonsku liniju preko koje građani mogu donirati novac za pomoć stanovnicima Ukrajine.

Podgorički mediji objavili su u srijedu da je luksuznu marinu Porto Montenegro uplovila superjahta Galaktica super nova, vlasništvo Vagita Alekperova, vlasnika ruskog Lukoila, koja je stigla iz Barcelone.

Gaklaktika super je 75 metara dugačka jahta, procijenjena na 75 miliona eura.

CNBC je ranije javio da su jahte četiri ruska tajkuna isplovile iz europskih luka, nakon što je otvorena mogućnost zamrzavanja imovine ruskih milijardera.

Crnogorska vlada najavila je da zbog velikog zanimanja crnogorskih državljana koji žele napustiti Rusiju planira organizirati humanitarni let nacionalne aviokompanije Air Montenegro.

Crnogorski državljani koji trenutno borave u Rusiji upućuju se da se jave ambasadi Crne Gore u Moskvi kako bi rezervirali mjesto u avionu.

Navedeno je da Podgorica trenutno pregovara s ruskom stranom o organizaciji takvog leta, prenosi Hina.

Autor: Fena

Prethodni članakState Department poručio Putinu: Odmah prekini ovo krvoproliće
Naredni članakAbamovič traži tri mijarde za Chelsea, poznati potencijalni vlasnici