Naslovnica Sport Defanzivac Manchester Cityja prebačen u jedan od najnasilnijih zatvora u Engleskoj

Defanzivac Manchester Cityja prebačen u jedan od najnasilnijih zatvora u Engleskoj

79

“Sedmicama će vrištati njegovo ime. Neće moći spavati, pogotovo jer je optužen za seksualne prestupe”

Defanzivac Manchester Cityja Benjamin Mendy (27) optužen je za sedam silovanja u avgustu 2021.

Mendy je 2018. s francuskom reprezentacijom osvojio naslov svjetskog prvaka, a sada ga se tereti za sedam silovanja četiri žene i za seksualni napad na petu ženu.

Sedma optužba za silovanje dolazi od nove tužiteljice koja ga tereti za napad u julu prošle godine.

Prijašnje optužbe odnose se za razdoblje između oktobra 2020. i avgusta 2021. godine.

Od avgusta je Mendy u zatvoru, a suđenje počinje 24. januara. Mendyja je suspendirao i Manchester City, uklonjen je iz videoigre FIFA-e, a ovog utorka je prebačen iz zatvora u Liverpoolu u drugi u Manchesteru. Tamo će, uprkos protokolima sigurnosti, biti na meti drugih zatvorenika, pišu otočki mediji.

Mendy je pušten iz zatvora HMP Altcourse prije Božića, a sada je u manchesterskom zatvoru Strangeways, koji se smatra jednim od najsurovijih i najnasilnijih u Engleskoj.

“Nije mogao ni sanjati da će iz privatnog zatvora sletjeti ovdje, u jedan od najnasilnijih zatvora u Engleskoj. Velik mu je problem i to što ovdje ima puno navijača Manchester Uniteda”, rekao je neimenovani izvor za The Sun i dodao:

“Sedmicama će vrištati njegovo ime. Neće moći spavati, pogotovo jer je optužen za seksualne prestupe. Ima tu i navijača Cityja, no oni ga neće braniti jer je optužen za silovanje.”

Mendy je postao najskuplji odbrambeni igrač u istoriji 2017. kada je Manchester City platio Monacu za njega 52 miliona funti (oko 60 miliona eura). Prije toga je francuski nogometaš od 2013. do 2016. bio u Marseilleu, gdje je došao iz Le Havrea.

Prethodni članakGrlić Radman: Hrvatska je najpouzdaniji partner Bosne i Hercegovine
Naredni članakPorodica Jarašević sačuvala i vratila ikone mostarskoj pravoslavnoj crkvi