Naslovnica Bosna i Hercegovina Denis Bećirović napustio Pressing N1 nakon prvog pitanja

Denis Bećirović napustio Pressing N1 nakon prvog pitanja

22

Bećirović je studio napustio tek nakon prvog pitanja: Zašto je Izetbegović odbio doći večeras?

Prvi put zajedno u jednoj tv emisiji večeras u studiju N1 trebali su biti kandidati za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda Bošnjaka. Došao je Denis Bećirović, potpredsjednik SDP-a, čiju kandidaturu je podržala ujedinjena opozicija i Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres, kandidat koalicije Država.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i kandidat ove stranke u izbornoj trci za državno Predsjedništvo odbio je sučeljavanje s Bećirovićem i Hadžikadićem. Iz tog razloga je i Bećirović odlučio da napusti studio N1.

Bećirović je studio napustio tek nakon prvog pitanja: Zašto je Izetbegović odbio doći večeras?

“Šta ste vi kao producent emisije dobili za obrazloženje zašto moj jedini protukanidat za funkciju za člana Predsjedništva BiH nije tu? Zna se da ankete pokazuju da je ovo utrka između Bakira i mene, iako poštujem Hadžikadića. Došao sam iz poštovanja večeras, prema vama i publici. On je procijenio da ne treba doći. Dok se on ne pojavi, ja napuštam studio. Čekamo Bakira Izetbegovića!”, rekao je Bećirović i napustio studio.

Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH, napustio studio tokom emisije “Pressing” pic.twitter.com/I7qdrEo2uL

— TV N1 Sarajevo (@N1infoSA) September 21, 2022

Prethodni članakNajavljen hitni sastanak ministara vanjskih poslova EU zbog Putinovih prijetnji nuklearnim oružjem
Naredni članakUragan Fiona izazvao potpuni nestanak struje u Portoriku, svi letovi sa ostrva otkazani