Naslovnica Sport Deportirana češka teniserka: Nisam ljuta na Đokovića, samo sam tužna

Deportirana češka teniserka: Nisam ljuta na Đokovića, samo sam tužna

75

Tamo sam bila cijelu sedmicu i otkako je on došao, sve se promijenilo

Češka teniserka Renata Voračova je s Novakom Đokovićem proživljavala pravu dramu posljednjih dana u Melbourneu. Zbog epidemioloških razloga i njoj je bio zabranjen ulazak u Australiju, ali za razliku od srpskog tenisača, ona se vratila kući.

Voračova je rekla kako se nada da će Đokoviću biti dozvoljen nastup na prvom Grand Slam turniru sezone.

“Bilo bi to dobro, ne samo zbog njega. Nadam se da će igrati, jer zbog tenisa smo i otišli tamo, a ne da budemo dio nekih unutarnjih igara”, rekla je pa nastavila:

“Tamo sam bila cijelu sedmicu i otkako je on došao, sve se promijenilo. Nisam ljuta na njega. Samo sam tužna da se ovo dogodilo. Ovo je jedan od najvećih turnira. Odete i onda se tako nešto dogodi. Ne mogu zamisliti da je ovako nešto moguće u 21. stoljeću.”

Kazala je da je čitava situacija za nju bila strašna i da nije znala kako postupiti.

“Nakon ispitivanja, stvarno nisam znala šta da radim, koja su mi prava. Bili su uz mene pravnici koji su mi pomagali. Oni se nisu žalili sudu, tako da nisam znala da to mogu. Samo sam slijedila savjete koje su mi dali. Veliko je olakšanje da sam poslije svega kod kuće. Nisam se dobro osjećala, nisam mogla ni spavati, ni jesti”, rekla je Čehinja.

Autor: Index.hr

Prethodni članakPogledajte kako je uništena ploča s imenom zločinca Mladića na Vracama
Naredni članakPožar u zgradi u New Yorku: Najmanje 19 mrtvih, među njima devetero djece