Naslovnica Bosna i Hercegovina DF-ovac zatražio smjenu Bradare i Marinković Lepić, njegova inicijativa odbijena

DF-ovac zatražio smjenu Bradare i Marinković Lepić, njegova inicijativa odbijena

1

Za Bradaru je Mešalić ustvrdio da je prekršila zakletvu i da nije dostojna aktuelne važne funkcije, a za Marinković Lepić da je narušila principe sekularizma

Poslanici na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta nisu većinski podržali inicijativu Mahira Mešalića (Demokratska fronta) da u dnevni red ove sjednice bude uvršten njegov zahtjev za smjenu i razrješenje aktuelne predsjednice Federacije BiH Lidije Bradare.

Većinu glasova nije dobila ni inicijativa poslaničkog kluba Mešalićeve stranke za razmatranje smjene predsjedavajuće Predstavničkog doma Mirjane Marinković Lepić.

Za Bradaru je Mešalić ustvrdio da je prekršila zakletvu i da nije dostojna aktuelne važne funkcije, a za Marinković Lepić da je narušila principe sekularizma, teško verbalno napala reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Obje inicijative Mešalić je htio, podnoseći ih, obrazložiti šire, ali mu je Marinković Lepić koja vodi sjednicu kazala da u tom času ne može ulaziti u meritum, za šta će dobiti priliku ako njegove inicijative budu odobrene većinskom voljom Doma.

U dnevni red nisu uvršteni ni predloženi federalni zakoni o porezu na dohodak i o doprinosima, što je tražila Federalna vlada.

Sjednica je u toku.

Prethodni članakPortland ne nalazi izlaz iz krize, Nurkić zabilježio double-double