Naslovna Sport Diaz poslao poruku otmičarima njegovog oca: Preklinjem vas, pustite ga odmah

Diaz poslao poruku otmičarima njegovog oca: Preklinjem vas, pustite ga odmah

Od admin
A+A-
Resetiraj

Diaz je nakon postignutog pogotka podigao dres, a na majici ispod je pisalo “Sloboda za oca”.

Poslije utakmice napisao je poruku kojom se direktno obratio otmičarima koji su oteli njegovog oca u kolumbijskom Barrancasu 28. oktobra.

Diazovog oca je otela Sjeverna ratna fronta (ELN) koju su američka vlada i Evropska unija proglasili terorističkom organizacijom. ELN je osnovan 1964. godine, ima oko 2.500 članova i najjača je aktivna gerilska organizacija u Kolumbiji.

“Ovo ne govori nogometaš. Ovo govori Lucho Diaz, sin Luisa Manuela Diaza. Mane, moj otac, radan i porodičan čovjek je otet. Tražim od ELN-a da što prije oslobodi mog oca. Također, tražim od međunarodnih organizacija da rade na tome da mu se osigura sloboda. Svake sekunde sam sve više zabrinut. Nemam riječi da opišem kako se grozno osjećamo moja porodica i ja i tako će biti sve dok se on ne vrati kući. Preklinjem vas u ime ljubavi i saosjećanja, pustite odmah mog oca”, poručio je nogometaš Liverpoola.

(Vijesti.ba)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE