Naslovna BiH Dječak porijeklom iz BiH pao sa četvrtog sprata zgrade u Beču

Dječak porijeklom iz BiH pao sa četvrtog sprata zgrade u Beču

Od admin
A+A-
Resetiraj

Kako stoji u policijskom izvještaju, sve se dogodilo sinoć u 23:15 dok su se majka (26), državljanka BiH i očuh (29), austijski državljanin prepirali na stubištu zgrade.

Dječak je ostao sam na četvrtom spratu, vjerovatno se popeo na klupicu ispod otvorenog prozora i pao.

Prvi u pomoć su mu pritrčali radnici ugostiteljskog objekta u zgradi. Feliks (24), konobar u baru Fania, čuo je djetetov vrisak i još se pitao šta se događa. Dok je čistio baštu paba dogodila se drama.

“Odlagao sam stolice u stranu kada sam krajičkom oka primijetio da nešto leti kroz prozor”, rekao je očevidac.

Dječak koji je ispao kroz prozor sletio je na beton u baštu lokala, konobaru gotovo pred noge.

“Bio sam potpuno šokiran kada sam vidio da je to ljudsko biće”, nastavio je Feliks za oe24.at.

Dvije žene, koje su bile su gošće lokala, prepoznale su ozbiljnost situacije i odmah priskočile u pomoć. Majka (26) i njen 29-godišnji partner, dječakov očuh, takođe su se pojavili kada je stigla pomoć.

“Htjela je otići do svog djeteta i užasno je vrištala”, rekao je očevidac. Vjeruje da su potom taksijem pratili hitnu pomoć.

Policija je majku i očuha prijavila javnom tužilaštvu, a obaviješten je i tamošnji Centar za socijalni rad. Osim izjave da ima povrede glave, nema drugih informacija o stepenu dječakovih povreda.

(Vijesti.ba)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE