Naslovnica Sport Đoković nakon odluke suda: Jako sam razočaran

Đoković nakon odluke suda: Jako sam razočaran

87

Suci James Allsop, Anthony Besanko i David O’Callaghan povukli su se jutros u 4:40 po našem vremenu kako bi uzeli vremena za donošenje odluke, a onda su se tri sata kasnije vratili i objavili da Đoković mora napustiti Australiju

Australski savezni sud danas je u tročlanom sastavu jednoglasno donio odluku o tome da odluka ministra imigracija Alexa Hawkea o ukidanju vize Novaku Đokoviću stoji te da srpski teniser mora biti deportiran iz Australije. Odluku je vrlo brzo komentirao i sam Đoković.

“Želio bih samo dati kratku izjavu vezanu za današnje saslušanje. Uzet ću neko vrijeme za odmor i oporavak prije nego što dam neki dodatan komentar na ovu temu. Jako sam razočaran odlukom da mi se ukine viza jer to znači da ne mogu ostati u Australiji i takmičiti se na Australian Openu. Poštujem odluku suda i sarađivat ću s nadležnim tijelima oko mog napuštanja države”, poručio je Đoković pa dodao:

“Neugodno mi je zbog toga što je fokus posljednjih sedmica bio na meni, nadam se da će sada biti samo na sportu. Želim igračima i svima uključenima sve najbolje. Na kraju, želim zahvaliti mojoj prodici, prijateljima, timu, navijačima i mojim sunarodnjacima na podršci. Svi vi ste mi davali snagu.”

Podsjetimo, suci James Allsop, Anthony Besanko i David O’Callaghan povukli su se jutros u 4:40 po našem vremenu kako bi uzeli vremena za donošenje odluke, a onda su se tri sata kasnije vratili i objavili da Đoković mora napustiti Australiju.

Prethodni članakPogoršan kvalitet zraka u Kantonu Sarajevo, proglašena epizoda “pripravnost”
Naredni članakStavila zaraženog sina u gepek da bi se zaštitila od koronavirusa