Naslovnica Sport Đoković sletio na aerodrom u Melbourneu, ali ne može da ga napusti

Đoković sletio na aerodrom u Melbourneu, ali ne može da ga napusti

67

Australci na Twitteru pišu da je Đoković iskorišten kao teniska loptica kojom se dobacuje vlada države Victorije i centralna, australska vlada

Novinar “Timesa” Stuart Fraser objavio je da je Novak Đoković sletio u Melbourne, ali da mu vlasti australske države Victorije odbijaju izdati vizu, te samim tim ne može napustiti aerodrom i ući u zemlju.

To je na Twitteru objavila Jaala Pulford, ministrica sporta Victorije. Odmah je to postala udarana vijest u medijima širom svijeta.

Naslovna Daily Maila / FOTO: Screenshot

Australski mediji to potvrđuju, te dodaju da je odbijen zahtjev njihove granične policije da se Đokoviću izda viza, poslan par sati prije njegovog slijetanja u Melbourne nakon što je otkriveno da je predao zahtjev za pogrešni tip vize.

BREAKING The Victorian government rejected a late-night request from Border Force to support the world No. 1’s visa hours before he landed in Melbourne after it was discovered that Djokovic’s team had submitted the wrong type of visa.#AusOpen #auspolhttps://t.co/YzVKeJBfJO

— The Age (@theage) January 5, 2022

Australci na Twitteru pišu da je Đoković iskorišten kao teniska loptica kojom se dobacuje vlada države Victorije i centralna, australska vlada.

“Vrijeme je da naši političari odrastu jer ovo je prevelika tema da bi se tako igrali. Ovo je sramota za reputaciju Australije u svijetu.”

Đoković je jučer na Twitteru, uz novogodišnje čestitke svojim fanovima, najavio dolazak u Australiju “s izuzećem” koje mu je prethodno odobreno.

Happy New Year! Wishing you all health, love & joy in every moment & may you feel love & respect towards all beings on this wonderful planet.

I’ve spent fantastic quality time with loved ones over break & today I’m heading Down Under with an exemption permission. Let’s go 2022! pic.twitter.com/e688iSO2d4

— Novak Djokovic (@DjokerNole) January 4, 2022

Prethodni članakPodignuta optužnica protiv Aleksandra Džombića, bivšeg premijera RS
Naredni članakŠarović: Ekonomija i poboljšanje životnog standarda se više i ne spominju